Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен отново се присъединява към кампанията „Убий скоростта, спаси дете“

13 септември 2017 12:11, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 896
---

Община Сливен се присъединява за втора поредна година към кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“, която стартира в края на лятото по инициатива на Радио FM+.

70 броя сигнални стикери с надписа на кампанията ще заменят миналогодишните, които бяха залепени на задните стъкла на превозните средства от градския транспорт в Сливен. Инициативата, която стартира през 2004 година със съдействието на Столична община, насочва вниманието на шофьорите и обществото към застрашителния брой пътни произшествия, чиито жертви са деца.

 

„След два дни е първия учебен ден и бдителността ни трябва да е изострена, като това е валидно не само за 15 септември. Използваме датата, за да припомним, че няма по-важно от сигурността на децата не само на пътя, а и в училище и градската среда. Всички усилия в тази посока имат смисъл и са оправдани“, каза кметът Стефан Радев.

 

 

През 2016 инициативата да излезе извън столицата и към нея се присъединиха общините Сливен и Благоевград. Тази година отличителният знак на кампанията ще поставят и във Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.