Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен изготви Програма за празника на града, предстои гласуването й в Общинския съвет

13 септември 2017 12:48,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 977
...

Организационният комитет по подготовката и провеждането на проявите за празника на Сливен изготви програма за отбелязването на празника. Тя ще бъде предложена за утвърждаване от Общинския съвет на редовното му заседание през септември.

В края на юли съветниците гласуваха идейния проект за празничните прояви и състава на 18-членния Организационен комитет. Негов председател е кмета на общината Стефан Радев.

При разработването на програмата се взимат предвид утвърдените и станали традиционни събития, както и идеите за разширяване и обогатяването й с нови съдържателни елементи.

Освен традиционните концерт-спектакъл за връчване на наградите на Общината, ритуалът по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов“ в ритуалната книга, в програмата са включени изложби, чествания на годишнини, концерти, представяне на книги и др. През октомври Сливен ще бъде домакин на спортни прояви международен характер - турнир по борба „Стоте войводи“ за кадети, открит Републикански шампионат по спортни танци. Тази година на „Туида“ отново ще се проведе средновековен турнир „Помни славата“.

Кулминацията на тържествата е на 25 и 26 октомври, за когато са предвидени тържественото заседание на Общинския съвет, церемонията по връчване на наградите на Общината, Света литургия и тържествена церемония по повод празника на града. В програмата се предвиждат празнични концерти и илюминации. По-голямата част от събитията вече са с определени дати и часове. Останалите ще бъдат уточнени преди гласуването й в общинския съвет. Цялата програма ще бъде предоставена на вниманието на обществеността.

Проявите се организират в партньорство с културните организации и институти, спортни клубове, родолюбиви и неправителствени организации, работещи в сферата на културата.

13.09.2017г.