Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Възможности за съвместно сътрудничество обсъдиха кметът на Сливен Стефан Радев и посланикът на Судан Илхам Ахмед

14 септември 2017 15:50,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1035
...

Кметът Стефан Радев прие днес в Община Сливен дипломатически представители на Република Судан, водени от извънредния и пълномощен посланик на страната у нас г-жа Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед. Това е нейното първо посещение в Сливен.

„Сливен е град с богата история и култура. Надявам се първите Ви впечатления да са за място, на което искате да се върнете отново”, посочи кметът Стефан Радев. Той изтъкна, че България и Судан имат дългогодишни и традиционно добри отношения, които винаги имат възможност да се задълбочават и развиват. „Те са полезни и за бизнеса, и за опознаването на различните народи, защото това познаване е гаранция за мира и за доброто разбирателство между хората", каза той. Стефан Радев отправи покана за участие на детски състав от Судан в Международния детски танцов фолклорен фестивал в Сливен.

„Първото ми впечатление е, че Сливен е красив и гостоприемен град. За мен ще е огромно чест да осъществим двустранни икономически, търговски и културни отношения. О информацията с която се запознах, градът има много неща, които може да предложи”, сподели нейно превъзходителство г-жа Илхам Ахмед. Тя изтъкна, че между България и Судан има голям опит в академичната общност и интересът расте. По думите й близо 3 000 суданци са завършили висшето си образование в България.

Официалната визита е във връзка с откриването на академичната учебна година на „Факултет и Колеж-Сливен” към Техническия университет – София. В рамките на посещението на посланика е предвидено откриване на кабинет за вендузолечение в Сливен, оборудван от д-р Мохамед Али, който е завършил образованието си в България.

Сред официалните гости бяха проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков – зам.-ректор на ТУ-София, д-р Петя Балулова - директор на Регионална здравна инспекция – Сливен, д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Иванова-Ходжева.

На срещата в общината бяха обсъдени възможности за сътрудничество в икономиката, образованието и културата с Република Судан.

14.09.2017г.

Снимки

...........................