Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен работи по благоустрояване на района около бившето начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“

21 септември 2017 17:46, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1081
---

Община Сливен работи по благоустрояване на района около бившето начално училище „Хаджи Димитър“ в кв. „Клуцохор“

Община Сливен продължава дейностите по поетапно подобряване на градската среда и насочи усилия към благоустрояване на района около бившето начално училище „Хаджи Димитър в квартал „Клуцохор“.

Асфалтирани са две от улиците край училището – „Васил Петлешков“ и „Момина клисура“. Първата беше преасфалтирана, а по цялата дължина на втората се изгради временна настилка с асфалтово покритие. Улица „Момина клисура“ беше в много лошо състояние, липсваше асфалт и е трудно проходима през зимата.

В района започна изграждането на две площадки за отдих в квартал „Клуцохор“ – детска площадка и фитнес на открито. На новата детска площадка ще бъдат поставени пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Спортната площадка ще разполага с различни уреди – успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър.

Училище „Хаджи Димитър“ ще бъде ремонтирано и в него ще бъдат разположени два центъра за предоставяне на услуги за подкрепа в общността и в семейна среда - Център за обществена подкрепа и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства. Те ще бъдат изградени по проект на Общината, с който тя кандидатства по Оперативна програма региони в растеж.

За благоустрояването на пространството около центровете, проектът предвижда затревяване на площите около сградата, монтиране на пейки, оформяне на спортна площадка с баскетболен кош, тенис на маса и висилка. Проектното предложение е на етап оценяване.

Политика на кмета на общината Стефан Радев за облагородяване на кварталите се реализира поетапно и комплексно, в отговор на очакванията и потребностите на гражданите.