Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Учители и ученици от ОУ "Елисавета Багряна" почетоха Деня на Независимостта

23 септември 2017 13:32, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 2686
Ден на Независимостта

Учители и ученици от ОУ "Елисавета Багряна"-Сливен присъстваха на официалната церемония по случай Деня на Независимостта, която се проведе пред паметника на Седми конен полк "Орлето" в града. Те поднесоха цветя в знак на признателност към загиналите за свободата и независимостта на България.

В Сливен Денят на Независимостта беше отбелязан с ритуал-поклонение и концерт на военния духов оркестър. Бележитата дата в българската ни история беше почетена от десетки жители и гости на града. Сред тях бяха началникът на Регионално управление на образованието д-р Бисерка Михалева, учители и ученици.

В празничното си слово кметът на Сливен Стефан Радев подчерта значението на 22 септември. „Това е акт на огромно самочувствие, самочувствие придобито от 30 години непрестанен и всестранен напредък - стопански, образователен, културен, социален. Обявяването на независимостта е един акт, за който няма посветена нито една песен или поема. Той е изцяло дело на политическия елит на България, но той би бил невъзможен без хилядите жертви, които е дал българският народ. Този акт би бил невъзможен без комитетите на Васил Левски, без делото на възрожденците, на борците за църковна независимост, без четата на Хаджи Димитър, без подвига на българските опълченци през Руско-турската война, децата на Съединението”, посочи кметът. "Затова ние дължим почит и признателност към всички онези, които са отдали и посветили живота си на това България да е независима, силна и свободна", каза още Стефан Радев.

По-късно в небето над Сливен полетяха 109 балона с цветовете на българското знаме.

Церемонията по случай 109 години от обявяването на Независимостта на България беше организирана от Община Сливен и Военно формирование 22 220.

Снимки

Ден на НезависимосттаДен на НезависимосттаДен на НезависимосттаДен на Независимостта