Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължават дейностите на Община Сливен по премахване на излезли от употреба автомобили

25 септември 2017 12:01,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 844

От началото на годината досега инспекторите от дейност "Опазване на околната среда" в община Сливен са поставили 30 стикери на излезли от употреба моторни превозни средства, които неправомерно са оставени на общински и държавни места. От тях 12 автомобила са преместени от собствениците, 2 са преместени принудително на площадка за временно съхранение, 14 са в срок на изчакване. Това съобщи инж. Николай Бакърджиев, н-к отдел „Екология”. Дейностите продължават.

Община Сливен напомня, че излезлите от употреба МПС представляват отпадък по смисъла на Закона за управление на отпадъците /ЗОУ/ и се съхраняват в собствен имот или се предават на лица, притежаващи разрешителни документи по ЗУО.

За излязло от употреба МПС се счита моторно превозно средство с прекратена регистрация, за което има изрично писмено уведомление от лицензиран застраховател; на което не е заверен знакът за технически преглед за повече от две години от определената му дата за следващ преглед за проверка на техническата му изправност; изоставено регистрирано МПС.

22.09.2017г.