Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Светофарът на кръстовището на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов” е въведен в експлоатация

26 септември 2017 10:41,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 891

„Въведен е в експлоатация нов светофар на Т-образното кръстовище на булевард „Бургаско шосе” и бул. „Стефан Стамболов” в Сливен. Имаше технически проблем, който е отстранен и уредбата вече работи”, съобщи заместник-кметът Стефан Кондузов.

На кръстовището са монтирани 6 LED транспортно светофарни секции, 6 пешеходни секции, 5 обратни брояча за оставащото време, съпътстващи кабели и стойки.

Новият светофар ще улесни преминаването на автомобили на кръстовището, което в пиковите часове е много натоварено и ще сведе до минимум предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

В Сливен има още 5 светофарни уредби, като две от тях са с LED осветление - до магазин „Технополис" и на т.н. „Стъклено кръстовище" на пътя за Ямбол. Има и три светофара за пешеходци – до Кооперативния пазар, четвърто основно училище и до електротехникума. Това каза Андон Дюлгеров, главен експерт в отдел „Общинска икономика”.

Предимството на светофара е, че регулира по предварително установен ред преминаването през кръстовището на пътни превозни средства и пешеходци. Поставянето му е част от мерките на общинското ръководство за подобряване организацията на движението в града и ограничаване предпоставките за пътнотранспортни произшествия.

 

26.09.2017г.