Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Редовната сесия на Общинския съвет в Сливен ще се състои на 28 септември

26 септември 2017 15:14,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 1173
...

Редовно заседание на Общинския съвет ще се състои на 28 септември 2017г., от 9 часа, в заседателната зала на община Сливен. В предварителния дневен ред на сесията са включени за разглеждане и решение 36 предложения, внесени от кмета Стефан Радев и общински съветници. Това съобщи пред журналисти днес председателят на Общинския съвет Димитър Митев. В редовната пресконференция на ръководството на Общинския съвет взеха участие заместник-председателите Деян Дечев и Кирчо Димитров, както и Радослав Кутийски, председател на постоянната комисия по опазване на околната среда, туризъм, селско и горско стопанство.

Димитър Митев представи пред журналистите накратко дневния ред на заседанието. Ще се гласува предложение на комисията по символика за удостояване със званието „Почетен гражданин на Сливен” оперният певец Камен Чанев, тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов” актьорът Ивайло Христов и на проф. Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет във Варна. Ще се разгледа рутинна промяна в Наредбата за базисните пазарни цени на общински жилища и базисните наемни цени на нежилищни недвижими имоти на община Сливен.

На 12 септември се проведе публично обсъждане на Отчет за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2016 година. Отчетът ще бъде разгледан и гласуван на предстоящата сесия, посочи Митев. Предстои изменение на бюджета за тази година, във връзка с промяна на възнагражденията на учителите в детските градини. Сесията ще гласува избор на временно изпълняващ длъжността управител на „Обреден комплекс”, както и предложение за обявяване на конкурс за директор на общинското дружество.

В дневния ред на сесията има включени 9 предложения, свързани с откриване на процедура за концесия за езерата край село Мечкарево. Радослав Кутийски посочи, че предложението на кмета е законосъобразно и общината действа в ролята на добър стопанин. Той изрази мнението на любители риболовци, които практикуват хобито си на това място, когато има забрана за риболов в реките по време на размножителния период на рибите. Според тях това предложение трябва да се дискутира, като се има предвид, че са положили грижи за зарибяване на езерата, каза Кутийски.

И на тази сесия ще се разглеждат рутинни въпроси, свързани с разпореждането с общинско имущество, отпускането на финансови средства за културна и социална дейност и други.

През месец октомври ще се състоят 2 сесии – редовна на 17 октомври и тържествена сесия по повод празника на Сливен – на 25 октомври, каза още председателят на Общинския съвет.

Нормативните документи, дневният ред, предложенията за сесията и протоколите от проведените заседания са поместени на електронната страница на Общинския съвет: http://obs.sliven.bg/.

26.09.2017 г.