Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министър Младенов на дискусията по стратегията „Европа 2020”: „Да бъдем иновативни и да действаме в унисон с ЕС”

17 юни 2010 15:15,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1258
снимка

На 17 юни 2010 г. в Областна администрация Сливен се получи съобщение от Министерството на външните работи, за участието на Министър Младенов на дискусията по стратегията „Европа 2020”: „Да бъдем иновативни и да действаме в унисон с ЕС”.

Образоваността на нацията, повишаването на иновативността и насочването на образователната система към възпитаване на предприемачество бяха основни акценти в изказването на министъра на външните работи Николай Младенов на днешната дискусия за стратегията „Европа 2020”. Тя се организира съвместно от Представителството на Европейската комисия в България и Министерството на външните работи.

Спирайки се на тежката икономическа ситуация в Европа, външният министър изтъкна, че сега за ЕС голямо предизвикателство е развитието на иновациите и развойната дейност, за да може икономиките на Съюза да устоят на силния натиск на новите икономически сили: Бразилия, Индия, Китай и др.

Нужна е гъвкава политика, желязна бюджетна дисциплина и координиране на националните икономически политики на страните от ЕС, подчерта Младенов и се спря на необходимостта страната ни да се съсредоточи върху изпълнението на няколко глобални цели, които да осъществи в тясна координация с останалите страни от Съюза.

Външният министър се спря накратко на трите основни цели на стратегията на ЕС „Европа 2020”: интелигентен растеж, устойчив растеж и приобщаващ растеж. Той подчерта значението на кохезионната политика на ЕС като важен инструмент за преодоляване на различията в Европа.

В заключение, министър Младенов припомни, че за България и новите страни-членки на ЕС това не е най-сериозната икономическа криза - и това трябва да се използва като възможност за още реформи. Важното за нас сега е да оптимизираме администрацията и да създадем иновативно общество, изтъкна външният министър.