» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Делегации от Сливен посетиха побратимените градове Мелитопол и Светлогорск

27 September 2017 13:06, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 6 years ago, number of readings: 1209
---

На посещение по повод празника на побратимения украински град Мелитопол – 24 септември беше делегация от Сливен, водена от заместник-кмета Стоян Марков, с участието на общинските съветници Антоний Андонов, Мустафа Мустафов и Стефан Пасков. Тази година събитието съвпада с честването на 155 годишнината от преселението на българите в украинската област Таврия. Общинското и областното управление на града бяха организирали среща на високо ниво на 23 септември, на която българската държава беше представлявана от председателя на Народното събрание, Димитър Главчев и заместник председателя, Цвета Караянчева, а Община Сливен – от заместник-кмета Стоян Марков.

 

В Мелитополския градски краеведчески музей беше открита изложба с фотоси на град Сливен, представяща града ни в ретроспекция от началото на 20-ти век и съвремието.

На площад „Сливен”, изграден след побратимяването на градовете през 2012 година, се проведе празник на българската култура с музикална и литературна програма. Стоян Марков засади дръвче в парка на площада, на който се бяха събрали много представители на българите в Украйна.

 

При проведените официални срещи ръководството на Община Мелитопол, в съзвучие с политиката на държавата Украйна, декларира желание за по-активна и отворена политика със страните от Европейския съюз и по-специално с България. Заместник-кметът на Сливен Стоян Марков отправи покана за партньорство и участие в съвместни проекти, в които Мелитопол може да ползва опита и експертността на Община Сливен. Той се ангажира със съдействие и консултация за създаването на Регионална агенция за икономическо развитие в града. Бяха обсъдени възможностите за организиране на бъдещи срещи на бизнеса и различни културни обмени.

Бяха обсъдени възможностите за организиране на бъдещи срещи на бизнеса и различни културни обмени.

 

Друга делегация, водена от зам.-кмета Румен Иванов, посети побратимения град Светлогорск в Беларус по повод 56 години от Деня на образованието. В нея бяха включени общинските съветници Борислав Павлов и Иван Данчев. На среща с кмета на Светлогорск бяха обсъдени вариантите за укрепване на двустранните връзки, установяване на нови делови контакти и обмен на опит по въпросите на взаимноизгодното сътрудничество.

Photos

---------------