Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Делегации от Сливен посетиха побратимените градове Мелитопол и Светлогорск

27 септември 2017 13:06, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1230
---

На посещение по повод празника на побратимения украински град Мелитопол – 24 септември беше делегация от Сливен, водена от заместник-кмета Стоян Марков, с участието на общинските съветници Антоний Андонов, Мустафа Мустафов и Стефан Пасков. Тази година събитието съвпада с честването на 155 годишнината от преселението на българите в украинската област Таврия. Общинското и областното управление на града бяха организирали среща на високо ниво на 23 септември, на която българската държава беше представлявана от председателя на Народното събрание, Димитър Главчев и заместник председателя, Цвета Караянчева, а Община Сливен – от заместник-кмета Стоян Марков.

 

В Мелитополския градски краеведчески музей беше открита изложба с фотоси на град Сливен, представяща града ни в ретроспекция от началото на 20-ти век и съвремието.

На площад „Сливен”, изграден след побратимяването на градовете през 2012 година, се проведе празник на българската култура с музикална и литературна програма. Стоян Марков засади дръвче в парка на площада, на който се бяха събрали много представители на българите в Украйна.

 

При проведените официални срещи ръководството на Община Мелитопол, в съзвучие с политиката на държавата Украйна, декларира желание за по-активна и отворена политика със страните от Европейския съюз и по-специално с България. Заместник-кметът на Сливен Стоян Марков отправи покана за партньорство и участие в съвместни проекти, в които Мелитопол може да ползва опита и експертността на Община Сливен. Той се ангажира със съдействие и консултация за създаването на Регионална агенция за икономическо развитие в града. Бяха обсъдени възможностите за организиране на бъдещи срещи на бизнеса и различни културни обмени.

Бяха обсъдени възможностите за организиране на бъдещи срещи на бизнеса и различни културни обмени.

 

Друга делегация, водена от зам.-кмета Румен Иванов, посети побратимения град Светлогорск в Беларус по повод 56 години от Деня на образованието. В нея бяха включени общинските съветници Борислав Павлов и Иван Данчев. На среща с кмета на Светлогорск бяха обсъдени вариантите за укрепване на двустранните връзки, установяване на нови делови контакти и обмен на опит по въпросите на взаимноизгодното сътрудничество.

Снимки

---------------