Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Посланикът на Чехия посети днес Сливен. Чешка фирма ще достави 27 автобуса за градския транспорт

27 септември 2017 16:45,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1033
...

Негово превъзходителство Душан Щраух – извънреден и пълномощен посланик на Република Чехия в България посети Сливен днес и се срещна с кмета Стефан Радев. Поводът за неговата визита е подписването на договор между община Сливен и чешката компания „СОР Либхави“ за доставка на 27 автобуса за града. След срещата посланикът и кметът отговориха на въпроси на журналисти.

„Посещавам вашият град за първи път. Радвам се, че имах възможността да се срещна с кмета и да обсъдим въпроса за автобусите. Също така бях любопитен да науча от г-н Радев нещо повече за Сливен, какво е населението, каква е преобладаващата промишленост. Освен това обменихме идеи за бъдещо сътрудничество с чешки фирми. Мисля че беше ползотворна среща и научихме повече един за друг. Тази доставка е най-голямата за България и Сливен може да се превърне в сервизна база за страната”, посочи посланикът на Чехия.

„Сливен може да се разглежда като витрина на чешките автобуси. Над 90 процента от градския транспорт ще е от чешки автобуси. Посещението на Негово превъзходителство чешкия посланик ми дава увереност, че всичко ще протече така, както е по договор и се надявам да продължим сътрудничеството”, заяви кметът Стефан Радев.

Индрих Худи – зам.-бизнес директор на чешката фирма „СОР Либхави“ ООД съобщи, че след подписването на договора започва производството и януари, февруари в Сливен ще дойдат първите автобуси. „Нашата фирма е вторият по големина производител на автобуси в Чехия. Компанията е основана през 1991 година. Практически започнахме от нулата сега произвеждаме повече от 700 автобуса на година, с повече от 30 версии – автобуси, тролейбуси и други специализирани автобуси”, каза още Индрих Худи.

Днес в Сливен беше представен нов чешки електрически автобус и направена панорамна обиколка из града с него. Фирма „СОР Либхави“ предоставя електробуса за един месец тестов период. Той ще се движи по линия № 201 от градския транспорт на Сливен.

Чешката фирма „СОР Либхави“ ООД ще достави новите автобуси, които ще обслужват маршрутната мрежа на градския транспорт в Сливен. Фирмата е избрана след проведена обществена поръчка по реда на ЗОП с предмет „Доставка на 27 автобуса за автобусен парк на МГОТ по проект „Интегриран градски транспорт”, гр. Сливен”. Възложител на поръчката е общинската транспортна фирма „Пътнически превози” ЕООД, която е партньор на Община Сливен при изпълнение на дейностите по проекта.

„СОР Либхави” ООД ще достави 27 новопроизведени автобуси, от които: 6 автобуса SOR BN 10,5 - 74 места (от тях 32 бр. седящи, без местата за водач и хора с увреждания); 21 автобуса SOR BN 9,5 - 67 места (от тях 28 седящи, без местата за водач и хора с увреждания).

Автобусите трябва да отговарят на следните характеристики: единични, дизелови, нископодови, с минимум две врати, категория М3, клас I, екологична норма EURO VI.

В изпълнение на поръчката ще бъде доставено допълнително оборудване за диагностика, както и инструменти, необходими за ремонт и поддръжка на автобусите. Фирмата ще осигури гаранционно обслужване за срок от 48 месеца. Ще бъдат проведе обучения на водачите, обслужващия и сервизен персонал на „Пътнически превози” ЕООД.

Стойността на договора е 8 964 000,95 лв. без ДДС. Предстои сключване на договор с избрания изпълнител.

27.09.2017 г.

Снимки

.....................