Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Дни на ромската култура в Сливен се откриват на 2 октомври

29 септември 2017 13:20,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 985
...

„В Сливен от 2-ри до 4-ти октомври 2017г. ще се състоят Дни на ромската култура. Община Сливен, като бенефициент по „Интегриран проект за социално включване на роми и други уязвими групи в гр. Сливен”, е съорганизатор на това събитие”. Това съобщи на пресконференция в Областния информационен център днес заместник-кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова. „Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на швейцарския принос за разширения на Европейския съюз. Основен партньор по проекта е сдружение „Ромска академия за култура и образование /РАКО/”. Предстоят ни няколко дни изпълнени с интересни прояви, концерти, изложби”, каза още Чиликова.

Стела Костова, директор на РАКО, представи подробностите в програмата на Дните на ромската култура. Тя посочи, че националните празници на ромската култура се провеждат за трети път в Сливен. Тук ще си дадат среща професори, музиканти, художници, поети и писатели, които са част от една много богата културна програма, организирана от Ромската академия за изкуство и образование в община Сливен.

Откриването е на 2 октомври с концерт-спектакъл в зала Сливен, посветен на големия композитор от Сливен Йордан Русчев – Данко. В концерта ще участват ансамбъл „Романи чълхъя”. Солисти ще бъдат Бони и Теодоси Спасов.

Подробна програма ще видите в прикачения файл:

29.09.2017г.

Снимки

...

Файлове