Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Физическа активност и много забавления в Европейския ден на спорта

29 септември 2017 18:47, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 2098
Европейски ден на спорта

ОУ "Елисавета Багряна" взе участие в Европейския ден на спорта в училище. Събитието, което е част от Европейската седмица на спорта и кампанията NowWeMove, се организира от Сдружение BG Бъди активен, с подкрепата на Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Министерството на младежта и спорта и Център за развитие на човешките ресурси.

Във форума на учебното заведение се състоя спортен празник, в който се включиха всички ученици от първи до седми клас. Възпитаниците на ОУ "Елисавета Багряна" танцуваха спортни танци и зумба. Учениците от шести клас участваха и във футболен турнир.

Европейски ден на спорта в училище е инициатива, посветена на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт, за да се повиши усещането за „принадлежност към училището“ за всеки участник.

Основната цел на събитието е да насърчава физическата активност сред учениците в цяла Европа и да включва колкото може повече деца и млади хора, училища и организации.

ОУ "Елисавета Багряна" се включи с проява в Европейския ден на спорта в училище за поредна година.

Снимки

Европейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спортаЕвропейски ден на спорта