Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Стефан Радев връчи отличието „Почетен гражданин на Сливен” на проф. д-р Красимир Иванов

14 октомври 2017 16:16,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1060
...

Първите 37 абсолвенти от Филиала на университета в Сливен получиха дипломите си за образователна степен „бакалавър”

Кметът Стефан Радев връчи отличието „Почетен гражданин на Сливен” на проф. д-р Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет /МУ/ във Варна. Общинският съвет на Сливен със свое решение от 28 септември т.г. удостои с почетното звание проф. Иванов за изключителния му принос и заслуги за развитието на Сливенска община. Награждаването стана днес на тържествена промоция за дипломиране на Випуск 2017 във филиала на МУ в нашия град. На церемонията в зала „Сливен” първите 37 абсолвенти получиха дипломи за придобитата от тях образователно – квалификационна степен “бакалавър”.

„Вярвам, че обучението, което получихте при нас ще Ви осигури добра работа, достойно възнаграждение на високо специализирания Ви труд на хуманната професия на медицинска сестра и акушерка, изтъкна в академичното си слово ректорът на Медицинския университет.

На тържеството присъстваха цялото академично ръководство на МУ - Варна, народният представител Десислава Танева, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, заместник-кметовете на община Сливен по хуманитарните дейности и икономическо развитие Пепа Чиликова и Стоян Марков, заместник областният управител на Сливен Камен Костов, директорът на РЗИ д-р Петя Балулова, студенти и преподаватели от Варна и Сливен, родители и приятели.

„Чувствам се задължен тук пред Вас, на днешния ден от името на общината да подчертая безспорната заслуга на проф. д-р Красимир Иванов за увеличаване на академичните структури в Сливен, за осигуряването в града ни на международно признат университет. Разкриването на негов филиал доведе до обогатяване на възможностите за придобиване на висше образование в града ни”, посочи в словото си при връчване на отличието Стефан Радев. Кметът Радев пожела на дипломантите бързо да се приобщят към медицинската общност и професията да им носи човешка и професионална радост и удовлетворение.

Абсолвентите положиха клетва в чиято основа лежи обетът на Флорънс Найтингейл, английска медицинска сестра, поставила основите на професионалното сестринство през 1860 година - да отдават себе си за благосъстоянието на онези, които са оставени на техните грижи.

Диана Желязкова и Ивелина Панайотова получиха към дипломите си и грамота за отличник на випуска, парични и предметни награди от ректора, кмета и ръководството на филиала в Сливен. Силвия Стоянова беше наградена за активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги в изграждането и развитието на съвременния облик на Студентския съвет в МУ – Варна.

Музикален поздрав отправиха 11 – годишната лауреатка на множество награди Моника Парушева и ансамбълът на Медицински университет – Варна, носител на награди от фолклорни фестивали.

По-късно беше открита нова спортна площадка до сградата на филиала в Сливен. Игрището е изградено по проект „Здраве чрез спорт и зелена среда”. Проектът е разработен от община Сливен, финансиран от национална кампания на Министерството на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда на тема: „Обичам природата – и аз участвам”. Лентата прерязаха Стефан Радев и проф. д-р Красимир Иванов. Двамата посадиха в двора малък бряст – фиданка, поникнала от семенца на Стария бряст, символ на Сливен.

Първият волейболен двубой на новото игрище днес беше между студенти от Медицинския и Техническия университети в Сливен.

14.10.2017г.

Снимки

........................................................................