Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По инициатива на Общинския съвет се проведе среща с кмета на Сливен Стефан Радев

14 октомври 2017 17:03,
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 1073
...

По инициатива на Общинския съвет се проведе среща на кмета на Сливен Стефан Радев с председателя на общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, представители на постоянни комисии в ОбС. В срещата участваха директори на общински структури и експерти в общината.

Бяха дискутирани теми, които Общинският съвет ще гласува на редовната си сесия на 17 октомври. Обсъдиха се въпроси, свързани със Синята зона на Сливен, промяна в данъци, такси и цени на услуги, както и конкретни цени на гробищни услуги.

Кметът поясни целта на предложението за изменение и допълнение на Наредбата за определяне размера на местните данъци. Тя е да се определи равностоен данък, като се облекчи административната и данъчната тежест върху населението, след въвеждане на увеличение на таксата за битови отпадъци. „Предвидено е малко по-голямо увеличение за бизнеса, но за първи път им даваме възможност да декларират съдовете си за смет и това ще облекчи фирмите с високи данъчни оценки на имотите, които не генерират големи количества битов отпадък”, посочи Радев.

Кметът съобщи, че ще се прецизира размера на гробищните такси и цени на услуги. Той заяви, че сегашната ситуация е наложила предвидената промяна. В момента се плаща само за разкопаване на стар гроб и масово се правят нови, където няма такса. Това води до непрекъснато увеличаване на площта на парка, и запустяване на старите гробове.

„Синята зона е за облекчаване на центъра на града и превръщането му в по-добро място за живот. Няма нито една причина за намаляване на цената на услугата. Приоритет за администрацията е градския транспорт, пешеходното, велосипедното и на последно място автомобилното движение, категоричен е кметът на Сливен.

Взето бе решение да се проведе среща на кмета, съветниците, ръководството на ОП „Градска мобилност” и КАТ за регламентиране на паркирането извън синята зона, което създава затруднения на гражданите.

 

Снимки

...