Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в заседание на Комитета за наблюдение на ОПИК

16 октомври 2017 13:04,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 956
зам.министър

Областният управител на Сливен Чавдар Божурски участва в двудневно заседание на Комитета за наблюдение на Оперативната програма „Иновации и конкурентноспособност“ /ОПИК/, което се проведе в края на миналата седмица. На заседанието зам.министърът на икономиката Александър Манолев съобщи, че към днешна дата са сключени общо 1 461 договора с общ размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ от над 1,32 млрд.лева. Това прави ОПИК една от най-добре работещите програми, като средствата се инвестират в подобряване на конкурентноспособността на българските предприятия и за насърчаване на повече иновации в дейността им.

На заседанието бяха обсъдени и две ваучерни схеми, които ще стартират през следващите месеци. Едната от тях ще улесни достъпа на малките и средни предприятия до цифрови ноу-хау технологии. Общият й бюджет ще е за близо 10 млн.лева, а ваучерите – на стойност от 20 до 50 хил.лева. Втората схема ще даде възможност на малки и средни компании да се възползват от общо 4 млн.лева финансиране, за да излязат на фондовата борса.

Комитетът за наблюдение е колективен орган, чиято задача е да следи за ефективността и качеството на изпълнение на Оперативната програма „Иновации и конкурентноспособност“. Председател е зам.министърът. Областният управител на Сливен е член на комитета.