Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

НСИ представя интересна дигитална публикация за жените и мъжете в Европа

18 октомври 2017 15:38,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 951

Послучай Европейския ден на статистиката - 20 октомври, и откриването на конференцията на високо равнище „Силата на статистиката“ в Брюксел, Белгия, Националният статистически институт представя новата дигитална публикация „Животът на жените и мъжете в Европа – статистически портрет“, която е достъпна за първи път на 24 езика – съобщиха от отдел „Статистически изследвания“ в Сливен.

Животът ни е изпълнен с различни важни събития, като тръгване на училище, напускане на дома на родителите и започване на работа, сключване на брак, отглеждане на деца, пенсиониране... Когато става дума за образование, заетост, кариера и доходи или грижи за децата, здравни, хранителни, културни, спортни и интернет навици, има големи различия както в начина на живот на жените и мъжете в една страна, така и между отделните държави в Европа.

Статистиката може да помогне за по-добро разбиране на разнообразието и характеристиките на живота на европейците, като се подчертаят сходствата и различията между жените и мъжете. Това е целта на най-новата дигитална публикация „Животът на жените и мъжете в Европа – статистически портрет“, подготвена от „Евростат“ . Статистическата информация е представена по лесно разбираем начин чрез кратки текстове, графики и интерактивни инструменти за визуализация. На читателите се предоставя и възможност да проверят знанията си, като отговорят на въпросите от теста.

Това е линкът към публикацията на български език: https://www.nsi.bg/The_life_of_women_and_men_in_Europe_2017/

 

Публикацията е качена на сайта на НСИ в рубрика „Ние в ЕС“ и към нея ще има връзка от английската версия.