Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и Бургас работят по проект, свързан с бъдещото Председателство на България

24 октомври 2017 10:30, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1003
---

Младежките общински съвети от Сливен, Стара Загора и Бургас работят по проект, „180 ДНИ EUФОРИЯ“ свързан с бъдещото Председателство на България

С настъпването на новата година за период от шест месеца България ще бъде Европа. В продължение на 180 дни ще говорим повече за Европа, заедно ще се опитваме да защитим положителния облик на страната ни.

 

Проектът цели да създаде чувство в младежите, че са чат от общата еуфория и случващото се в страната, както и да им покаже, че те са част от процеса на формиране и реформиране на политики. Ще дадем на младежите „повече Европа“, ще ги накараме да приемат по-близо европейските идеи и ценности, заедно ще стигнем до извода защо предстоящото събитие е толкова важно за всички и какъв може да е приносът на всеки един от тях.

Проектът е в изпълнение на Дейност 2 „Младежки кампании и инициативи”, с финансовата подкрепа на Националната програма за младежта на Министерството на младежта и спорта с кандидатстващата организация СНЦ „Възрожденска столица” .

Проектът е иницииран от МОС/Младежки общински съвет/-Сливен. Първите дейности бяха информационни срещи в трите областни центъра и избор на „еврокомисари”. Проведохме и семинар с участието на 27 младежи от младежките общински съвети, на който ги запознахме с подготовката за Председателството, с това как работи Европейския съюз за младите хора и с програма „Еразъм+”.

 

Предстоят:

- срещи-семинари на „еврокомисарите” с младежи от малките населени места в трите области и планиране на събития;

- провеждане на събития, свързани с Председателството в областните центрове;

- посещаване на събитие от официалната програма на българското Председателство на Съвета на ЕС-гр. София.

 

Координатор на проекта е Анелия Иванова: 0879251887

Експерт в Младежки дом и МИКЦ-Сливен

Координатор на дейностите с младежите е: Даниела Стоева от МОС Сливен

 

Линк към страницата на проекта във ФБ: https://www.facebook.com/180EU/?fref=ts