Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПРОЕКТ: ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА

31 януари 2016 12:43, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Св. Георги Победоносец преди 4 години, брой четения: 935
ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА

ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА чийто учредително събрание се планува да се проведе на 6 май 2016 г.

ВРЕМЕТО ЗА РЕВОЛЮЦИЯТА НАСТАНА , НО КАК ДА СТАНЕ ТЯ?

Пенчо Славейков-"Дайте вяра и посочете идеал на наший народ и той е способен на чудеса!"

Мисията на "Идея за България" и борбата на народа ни със старт 2015 г.!"

Борбата за по-добър и достоен живот се прави от осъзнати и обединени хора, с добре обмислени и организирани действия, за възможно по-малко проливане на кръв и загубено време. В противен случай само се раздробяват силите на народа ни и удължава комата на България. През 2015 г. "Идея за България" гради нов политически субект ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН -ПОБЕДА и под флага на неговата идея "За реалната демокрация, България-правова и социална държава" обединява българския народ на борба за спасение на Родината от лапите на мутроолигархията и нейните продажни и корумпирани политици - поставени лица от вси партийни цветове! България е изправена пред социална революция за освобождение от новото олигархично робство.

У нас през прехода се изгради неолиберално олигархичен режим с диктатура на ЕДРИЯ КАПИТАЛ придобит с използване на власттаи ограбване на останалите в обществото, с крайно криминални начини и средства, чийто модел бе внесен от комунистите на двете първи партии БСП и СДС от САЩ през Русия с американския икономически план Ран Ът, на чиято база се изгради нов обществен модел по подобие на САЩ( и Русия) . Тези първи партии със своя начален капитал са създали всички останали партии в регистъра и ги дирижират задкулисно. БСП( с учредители последния комунистически елит на БКП) е тази партия, която определя политиката от 1989 г насам, с помощта на КАПИТАЛИТЕ, които тя открадна от народа си с пладнешки грабеж. Определя политиката абсолютно НЕдемократично без да пита обществото си( демокрация комунистите въобще не са познавали) и с фалшификации на изборните резултати неспирно вече 68 години. БСП ще спретне поредната партийка, ще я вкара в НС от задната врата, ще се скрие зад нея и ще продължи да управлява. За тази цел БСП е създала всички 300 партии в партийния регистър. Народът за нищо не е питан, нито му е дадено вече 68 години да упражни един демократичен вот. Тази утайка от последния елит на БКП, сега превърнала се в нова олигархия от 38 олигарси мултимилионери с 1000 партийни слуги, нашият народ час по скоро трябва да изтръгне властта от ръцете им по демократически начини с мирния си обединен демократичен вот и прати на бунището на историята. Без това той няма бъдеще, за броени години ще бъде изяден и унищожен от тази малка олигархична върхушка, но държаща „вся власт советов“ в ръцете си- политическа ,законодателна, изпълнителна власт, цялата икономика, образование,медии.

ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА е апостолско дело на „единен народ“!

Апостолът на свободата Васил Левски в условията на най-тежко робство без собствена държава, в зъбите на османската империя е построил точно за 2 години голяма и стройна организация с 1500 местни комитети, само с цървулите и словото.

Сега условията са съвсем други. Имаме своя независима и суверенна държава, намираме се в най-големия икономически съюз в света, в който се уважава националния суверенитет и волята на народа в избора на политиците си, на първи пиедестал е поставена демокрацията със свобода на словото, политическите убеждения, политическия плурализъм и правовата държава, живеем във века на технологиите и телекомуникациите и сме длъжни да сведем тези 2 години на Левски на два месеца.

Всичко зависи от СЪЗНАНИЕТО на отделните индивиди, тяхното разбиране за демокрация и правова държава. Между нас, обаче, има хора, които нямат национално-отговорно поведение и мислене, не могат да мислят за целокупния обществен интерес. Продължава да има българи, които не желаят да се обединяват и мислят първо за всеобщото обществено благо, а после за своите лични интереси. Такива човъркат единствено собствения си двор, плюят в паницата на съседа си и го пребиват, че му е газил лука, но много обичат да говорят в множествено число от името на всички, че народът е бездушен, безотговорен, апатичен, маса лош материал, не се интересувал да направи живота си по добър, да мисли за по-добро бъдеще, бил прост и не ставал за нищо. Даже се появиха назначени от мутроолигархията "лидери" на протести, които зоват да се работи"на парче" и се борим като вълка единак "един срещу държавата", с което обслужват само мутроолигархията в нейните цели да не позволява на обществото да се обедини и го държи разединено, улеснявайки по този начин олигархията да захваща отново и отново властта, с чиято помощ да си прави закони за своето благо, продължава да дои и подстригва народа и ни навлича оковите на ново олигархично робство.

Да се мисли през призмата на всеобщия обществен интерес, обществената солидарност и взаимопомощ е присъща за обществата на развитите социални и правови държави от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария, Франция, Белгия считащи се за моторът на Европа и 8 от тях управляващи ЕС. Това е разковничето на постигнатия от тях за кратко време голям обществен материален и духовен просперитет с висок жизнен стандарт.

Стратегията на „Идея за България“ е да въздейства и променя това съзнание на обществото и учи българите да мислят за своя личен интерес през призмата на всеобщия обществен интерес, като на първо място се работи за развитие на ИКОНОМИКАТА и се показва на хората колко ще влезе в джоба им и какво ще могат да сложат на трапезата си, след като се смени ретроградната и реакционна неолиберална система на малката на брой олигархия, с тази на социалната европейска държава ( Държавата на всеобщото благоденствие) не позволяваща раждането на олигархия, с голямата управляваща производителна средна класа, работеща равнопоставено за благото на всеки член на обществото и всеобщото благо!

Това ще направи градящият се проект на "Идея за България" - партията на народа ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН -ПОБЕДА и може да бъде реализирано само ако българският избирател обедини своя вот и я вкара с голямо мнозинство в Парламента, а тя със свое законодателно мнозинство и мощни реформи смени системата извършвайки мирна политико-парламентарна революция- така, както Европа действа от II Световна война до сега и сменя статукво и система.

Така работи от 3 години в Унгария управляващата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан с мнозинство в Парламента и самостоятелно правителство, в Исландия на президента Оулафюр Рагнар Кримсон.Тази година на 25 януари се провеждат предсрочни парламентарни избори в Гърция и се очаква партията на народа и единствена антинеолиберална сила в Гърция, бореща се срещу неолибералния капитализъм-СИРИЗА да ги спечели с голямо мнозинство и състави самостоятелно правителство. По същия начин работят и двойниците на СИРИЗА - „Чинкуе стеле“ в Италия и ПОДЕМОС- в Испания. ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН -ПОБЕДА следва техния път.

Само ако усвояваме и прилагаме развития опит на Европа в нейната социална и правова държава изградени върху принципите на реалната демокрация, можем да достигнем за кратко време просперитета на развитите европейски страни и станем богати като тях. Движението не приема дарения от едрия бизнес, издържа се само от членски вноси с идеите си цели да събере голяма членска маса, обявява се за премахване напълно на държавните субсидии за партии и партийните режийни раздаващи се в Народното събрание и възнамерява, ако влезе в НС да се откаже от тях.

В последните парламентарни избори на 5 октомври движението не участва и призова за негласуване, тъй като ги считаме за коварен план на мутроолигархията да си удължи властта си с още 4 години подавайки властта помежду си със задкулисни предварителни договорки и фалшификации на изборните резултативиждайки, че няма организирана опозиция срещу себе си.

Ние възнамеряваме да станем тази крайно нужна опозиция на статуквото и като укрепнем силите си и със собствени сили и подкрепата на народа да предприемем действия към нови избори.

Да бъдеш редови член на движението или член на Националния съвет, не значи непременно да пребиваваш постоянно в Родината. Членовете на движението и на НС ще провеждат своите събрания и общуват по виртуален път. За това членове приемаме както от средите на живеещите в България, така и от средите на българската емиграция.

Българската емиграция за нас е много важна не само редови член, в НС, но и с гласа си за Движението в бъдещи избори. При една победа, емиграцията ни е ценен кадър както в изпълнителната, така и законодателна власт. Единствени ние градим програма за завръщане на цялата емиграция в Родината и възстановяване загубените през прехода човешки ресурси на България. Без човешки ресурси е невъзможно съществуването на нацията и държавата.

Само с обединените сили на народа ще изтръгнем властта от ръцете на мутроолигархията и ще я свалим от власт!

НАРОДЕ , БЪЛГАРИНО, време е да се събудиш за борба с олигархичната мафия, навлекла ти оковите на ново мутро олигархично робство, докарала ти най-голямата хуманитарна и национална катастрофа в над 1300 годишната държавна история на най-старата държава в Европа- майка България! Призоваваме ви!

 

Използвани са материали от: http://www.ideyazabulgaria.org