Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПРОТЕСТ ПРЕД НС: Кой се опита да събори Борисов чрез митинг?

29 януари 2016 12:46, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Св. Георги Победоносец преди 4 години, брой четения: 962
ПРОТЕСТ ПРЕД НС: Кой се опита да събори Борисов чрез митинг?

От какво са недоволни хората и очаква ли се напрежение?

Протест пред Народното събрание под надслов "Тук сме". Той беше организиран в социалните мрежи, а в навечерието му се чуха предупреждения за възможни безредици. Преди да започне протестът столичните полицаи вече бяха арестували 10 души. Част от тях са били без документи за самоличност, а в други са открити забранени предмети (боксове,полицейски палки и ножове). В края на протеста също имаше задържан.

Противно на очакванията протестът започна спокойно - с патриотични песни и хора. Но и с плътен кордон от полицаи. А исканията бяха различни. Някои настояваха за оставка на цялото правителство, други се обявиха против промените в учебните планове, а трети - за преразглеждането на всички концесии, ревизия на промените в Конституцията, бързо изграждане на оградата по границата ни с Турция и да се отнемат част от депутатските привилегии. Сред протестиращите бяха много и от лицата на февруарските протести.

Протестиращите се дистанцираха от политическа подкрепа. На свечеряване обаче протестиращите станаха по малко, но не и напрежението. И се изправиха буквално срещу полицейския кордон пред парламента.

Организатори на протеста че нямат нищо общо с „Протестна мрежа”, „Ранобудните студенти” и със „Сила”. Отрекоха и да им се плаща, за да излязат на улицата. Организацията на Боян Расате „Български национален съюз” също е сред от организаторите на протеста.

 

 

Материала е взет от: http://novanews.novatv.bg