Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев посрещна делегации от побратимените градове Гера и Тернопол

25 октомври 2017 17:12, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 835
---

Кметът Стефан Радев се срещна с представители на побратимените на Сливен градове – Гера и Тернопол. Делегациите са на посещение по повод празника на града Димитровден. Кметът приветства гостите и изрази задоволство от визитата им в Сливен. Той очаква над 50-годишното приятелство да продължи, както и развиването на съвместното сътрудничество.

„Отговорност е на всяко поколение да развива тези връзки. Сега е наш ред, за да можем да оставим след нас едни добри отношения, които да дават конкретни резултати“, каза кметът.

В срещата участваха Владимир Дидич - зам.-кмет по икономическите дейности на Тернопол и Василий Франкив – началник управление държавна регистрация, както и представителите на Гера - общинският съветник Бернд Крюгер и съпругата му Ани Крюгер.

По време на срещата бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи в сферата на културата, образованието и туризма. Тема на разговора беше възможността за обучение на студенти в университетите в Гера, Тернопол и Сливен.

На срещата присъстваха още председателят на Общинския съвет Димитър Митев, неговите заместници Кирчo Димитров и Деян Дечев, както и заместник – кметовете Стефан Кондузов, Пепа Чиликова и Стоян Марков, председателят на Комисията по международно сътрудничество в Общинския съвет Мартин Славов и съветникът Стефан Пасков.

 

25.10.2017 г.

Снимки

Стефан Радев и Владимир ДидичСтефан Радев и Бернд КрюгерДимитър Митев и Владимир Дидич---------