Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Ивайло Христов: Чувствам се сливналия и много вярвам в хората на този град

25 октомври 2017 17:32,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1031
...

„Изключително вярвам в Сливен и в хората на този град. Чувствам се сливналия! Това сподели актьорът Ивайло Христов днес на тържествено заседание на Общинския съвет в Сливен, посветено на празника на града – Димитровден.

Кметът Стефан Радев награди удостоения със званието „Почетен гражданин на Сливен” проф. Ивайло Христов с почетен знак с лента в цветове на знамето на Сливен, значка, диплом и карта на почетния гражданин.

Развълнуван, актьорът се обърна към хората в залата с думите: Скъпи съграждани! Това го казвам наистина не от куртоазия, защото съм развълнуван и горд да стана почетен гражданин на град Сливен. Много пъти в интервюта и разговори съм се шегувал, че моят втори роден град е Сливен. И ето че шегата стана истина, за което страшно много Ви благодаря. Много от нещата в живота си дължа на Сливен и на сливналии. Тук започнах театралната си кариера. Обикновено човек се надява, че най-доброто предстои, аз имам чувството, че най-доброто беше тука - през тези пет години, които прекарах в Сливен. Тук срещнах изключителни хора. Като млад актьор заплатата ми свършваше на третия ден, но аз никога не съм бил нито гладен, нито жаден. Благодарение на сливналии. Имам много приятели, много спомени, много неща ме свързват с този град. Тук видях как хората живеят заедно - независимо от религия и етнос. Сливналии са слели небето, планината и полето. И всичкото това на фона на Сините камъни. Изключително вярвам в този град, в хората в този град. Още веднъж Ви благодаря много! Свети Димитър да Ви закриля. Честит празник!

Ивайло Христов е тазгодишният носител на наградата за литература и изкуство за 2017 година. Едни от най-успешните и популярни български актьори с над 130 роли в театъра и киното беше избран с тайно гласуване от комисия за избор на носител на наградата с мандат 2015 – 2019 година. Професионалният му път започва на сцената на Драматичен театър „Стефан Киров“ – Сливен, където участва в над 20 постановки. След назначаването си в театър „Българска армия“ той не забравя Сливенския театър, който е оформил облика на талантливия актьор, и се завръща на неговата сцена като режисьор-постановчик.

Голямата награда на Община Сливен за 2017 г. ще бъде връчена тази вечер на церемония в зала „Сливен”.

24.10.2017г.

Снимки

...