Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Премиерът Бойко Борисов изпрати поздравителен адрес за празника на Сливен – Димитровден

25 октомври 2017 20:26, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 6 години, брой четения: 1789
----

Поздравителен адрес от министър - председателя Бойко Борисов бе прочетен по време на официалната церемония по връчване на наградите на Община Сливен. Премиерът се обръща към общинското ръководство, жителите и гостите на града: „за мен е удоволствие да Ви поздравя по случай Деня на Сливен и големия църковен празник Димитровден. Убеден съм, че Вие, които живеете и работите тук обичате своя град и ще продължавате да го развивате, за да стане той още по – добър дом за Вашите деца. Имате подкрепата на правителството, а ние разчитаме на Вашите инициативност и упоритост, за да постигнем общата си цел – една наистина модерна България. Честит празник“. Поздрав до кмета Стефан Радев и жителите на Сливен е изпратил и председателят на Народното събрание Димитър Главчев. В него пише: “Моля приемете искрените ми поздравления по повод празника на град Сливен – 26 октомври – Димитровден. За мен е чест да отправя пожеланията си за крепко здраве, лично щастие и благополучие. Вярвам, че Вашият град има условия и възможности да продължи да се развива като модерно европейско селище, осигуряващо достоен живот и перспективи за своите жители. Скъпи сливенчани, пазете гордия и независим дух на Вашите предци, предайте тяхното родолюбие на младите, с грижовността на добри стопани съграждайте своя град, за да живеят и работят в него децата Ви. Честит празник“.

По време на церемонията бяха връчени и традиционните годишни награди на Община Сливен. Заместник – кметът Пепа Чиликова връчи наградата „Милосърдие“ на собственичката на транспортна фирма „дорис“ Тодорка Енева. Отличието се връчва от община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика.

Доц. д-р Ружа Маринска е носителят на наградата „Д-р Иван Селимински” за 2017 година. Призът е за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край. Наградата й бе връчена от заместник – кмета Стоян Марков.

Наградата за стопанска инициатива „Добри Желязков", която бе връчена от председателя на Общински съвет Димитър Митев, получи ръководството на на „ХЛ-Топмикс“ ООД -Пламен Даскалов, Йенс Рейман и Стефан Колев .

Голямата награда на Община Сливен на името на Добри Чинтулов получи проф. д-р Ивайло Христо. Отличието му връчи кметът Стефан Радев.

На тържествената церемония присъстваха народният представител от ГЕРБ Десислава Танева, общински съветници, представители на общински и държавни институции, гости.

Основен участник в концерта бе Сливенският симфоничен оркестър с диригент Димитър Караминков. Участваха още Михаил Михайлов – тенор, Беса Лугичи – сопран, Мария Славова – органист, Смесен хор „Добри Чинтулов“ при Народно читалище „Зора – 1860“ с диригент акад. Методий Григоров.

Снимки

------------