Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Съвместно училищно занятие за усвояване на плана за действие при пожар с РСПБЗН - Сливен

27 октомври 2017 18:21, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 6 години, брой четения: 3164
Демонстративно занятие организирано от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"

Демонстративно занятие по провеждане на гасителни действия, комбинирани със спасителна акция, се състоя в ОУ „Елисавета Багряна” в петък, 27 октомври, в Сливен.

Проявата беше организирана от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” съвместно с учебното заведение. Съгласно заданието, пожарът възникна в учебен кабинет на втория етаж. Сигналът от пожароизвестителната инсталация, с която е оборудвано училището, беше подаден в 9,20 часа. Действията на учителите бяха много добре синхронизирани и учениците бяха изведени веднага от сградата. На петата минута вече бяха строени на спортната площадка, южно от училищната сграда, а класните ръководители извършиха поименна проверка и докладваха на директора г-жа Величка Христова за отсъстващи ученици. „Това е добър резултат. Нямаше паника и излишно блъскане при придвижването на учениците”, заяви Тошко Колев, началник група „Пожарогасителна и спасителна дейност” в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”. Според него това се дължи на добрата подготовка на учениците, както и на професионалните действия на персонала, който е задължен да отвори изходите и да насочва човешките потоци. „Учениците напуснаха училището през различни входове, а не само през един”, отбеляза Колев. В двора на училището учениците наблюдаваха демонстрация на гасителни дейности и спасителна акция на учител, който беше блокиран в задимена стая на втория етаж. По-късно те се запознаха с противопожарното оборудване на автомобилите. Акцията беше проведена успешно, благодарение на опита на служителите, което се постига с постоянна работа и занятия. „Екипът беше с численост от девет души, с три пожарни автомобила – единият беше автомеханична стълба, а другите два автомобили – за пожарогасителни действия”, каза Тошко Колев.

Снимки

Демонстративно занятие организирано от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"Демонстративно занятие организирано от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"Демонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - СливенДемонстративно занятие организирано от РСПБЗН - Сливен