Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

441 състезатели участваха в надпреварата по спортни танци в Сливен

30 октомври 2017 11:12, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 911
---

Държавно лично отборно първенство по спортни танци и състезание за "Купа Туида" се проведе в Сливен. Проявата се организира от Община Сливен, Българската федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци " Туида". В надпреварата участваха 441 състезатели, представители на 22 клуба в страната.

Състезанието беше открито от Пепа Чиликова - зам. кмет на Община Сливен, която приветства рекордния брой участници и поздрави КСТ „Туида“ за 25 годишния юбилей.

В отборната класация от 22 клуба в страната КСТ „Туида“, с треньор Йовита Пенчева, се класира на 3-то място в стандартните танци. В надпреварата по клас, представителите на клуба Пламен Колев и Теодора Миндева се класираха на 1-во място в клас 11“Е“.

В клас 13“D“ на 2-ро място се класираха Евгени Шахъмов и Мая Тачева. Те успяха да се преборят и за финала по възраст в групата на ЮСВ – стандартни танци.

В категорията „Изгряващи звезди“ Михаил Бояджиев и Сияна Златева спечелиха 3 златни медала в стандартните и латиноамериканските танци.

Христо Недялков и Христиана Къчева спечелиха 2 златни медала в латиноамерикан-ските танци при 9 и 11 - годишните състезатели.

Българска федерация по спортни танци даде отлична оценка за организацията на проявата, която е част от държавния спортен календар.

Снимки

---------