Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Сливен отбеляза Деня на Народните будители

01 ноември 2017 13:01, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1021
---

Общоградско тържество по случай празника на народните будители се състоя днес на пл. „Хаджи Димитър“. То се организира от Община Сливен, Регионално управление на образованието и ППМГ „Добри Чинтулов“.

 

Кметът Стефан Радев поздрави своите съграждани:„В своите най-тежки моменти, българският народ е черпил вдъхновение от славните си герои от миналото. Днес, ние често се питаме за Паисий, Ботев, Левски, защото имаме нужда от големи водачи. Аз вярвам, че те имат двоите последователи и днес, в класните стаи, читалищата и музеите, навсякъде където има стремеж към знание и към духовност. Днес, много хора като славните ни предци, без да търсят слава работят неуморно в това да има светлина по пътя ни. Поклон пред дейността на народните будители от близкото и далечно минало, и от днешния ден! Честит ден на народните будители. Да живее България!"

 

На тържеството присъстваха още Стоян Марков,зам.-кмет „Икономическо развитие“, Пепа Чиликова, зам.-кмет по „Хуманитарни дейности“, както и председателят на Общинския съвет Димитър Митев.

 

Поздравителни адреси изпратиха народните представители Таско Ерменков и Кольо Милев.

 

Ученици от сливенските училища поднесоха „Гирлянд на славата“ пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци.

Снимки

------------------