Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Семейство от Бургас изрази възхищение от концерт на Симфоничен оркестър-Сливен

03 ноември 2017 10:41, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1096
---

Семейство от Бургас изпрати писмо до Община Сливен, в което изразява възхищението си от концерт на Симфоничния оркестър.

„На 27-ми октомври 2017 г. присъствахме на концерт на Сливенския симфоничен оркестър - откриване на творческия сезон 2017-2018 г., с диригент – Димитър Караминков, солист – Мария Славова – орган. Останахме възхитени от майсторството, сплотеността и вдъхновението на музикалния състав.

Салонът беше пълен с много млади хора и много възрастни, някои от които бяха дошли с помощта на бастунчетата си.

 

Всички излязоха от концерта доволни, че са присъствали на едно музикално пиршество. Направи хубаво впечатление встъплението на диригента, който с подходящи думи насочи вниманието на слушателите.

 

По време на концерта важно място заемаше органът. Бяхме възхитени от майсторството на младата органистка Мария Славова, завършила СМУ - гр. Варна и АМТИИ – гр. Пловдив, със специалност , «Пиано», под ръководството на проф. Нева Кръстева.

Листовката, която беше връчена на всеки слушател, даде необходимата информация за старите композитори и за органа като музикален инструмент.

 

Филхармонията е гордост не само за Сливен, но и за цяла България!

Този талантлив музикален колектив показва, че майсторството, постигнато с труд, дисциплина и отговорност, са особенно важни и необходими за страната ни във всяка област на живота.

Дерзайте, сливенски музиканти! Бъдете здрави!

На 16-ти ноември 2017 г. (четвъртък), в зала „Сливен“ от 18.30 ч. ще бъде изнесен концерт от филхармонията с нова програма. Имаме желание да го посетим, водени от възхищението, което изпитахме от посетения вече концерт.“ е написано в писмото.