Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заседанието на Общински съвет- Сливен приключи с приемане на всички точки в дневния ред

16 ноември 2017 13:33, Общински съвет - Сливен
Излъчване: Общински съвет - Сливен преди 6 години, брой четения: 922
ObS

С решение на Общински съвет- Сливен от днес беше дадено съгласие Общината да кандидатства с проект за изграждане на компостираща инсталация за зелени и биоразградими отпадъци. Проектът е по Оперативна програма „ Околна среда“ и е на стойност 3 399 999 лв. с ДДС, от които размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100 %. На заседанието днес беше гласувано изменение в бюджета на Община Сливен за 2017 г. Гласува се и изменение в Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местните дейности за следващите три години, за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Сливен.

Частично беше прието предложението за изменение в Наредбата за преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементите на градско обзавеждане на територията на община Сливен. Разшири се обхватът на това, което може да се предлага в преместваемите обекти на централната пешеходна зона в Сливен. Освен периодичен печат, с решението от днес се позволява да се предлагат и сувенири. Не се прие допълнението, според което те да са произведени от членове на Регионалната занаятчийска камара в Сливен.

На заседанието беше открита процедура за избор на директор на Общинско предприятие „ Градска мобилност“. Положителен вот получиха и предложенията за продажби на поземлени имоти- частна общинска собственост, няколко предложения за прекратяване на съсобственост чрез изкупуване дела на община Сливен, както и откриването на процедури за провеждане на публичен търг за отдаване под наем на общински имоти.

Общинските съветници гласуваха да бъдат отпуснати средства за предстоящите догодина в с. Глушник „ Маскарадни игри- 2018“, както и на спортни клубове. С решение от днес ще бъдат подпомогнати и граждани, отправили молба за това до Общинския съвет.