Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинските съветници от ГЕРБ присъстваха на откриването на детска площадка и фитнес на открито в квартал „Клуцохор“ в Сливен

16 ноември 2017 13:51, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 6 години, брой четения: 1718
----

Детска площадка и фитнес на открито бяха открити днес в сливенския квартал „Клуцохор“. Площадките са изградени от Община Сливен и се намират на кръстовището между улиците „Баба Тонка" и „Патриарх Евтимий". На официалната церемония по откриването присъстваха областният управител Чавдар Божурски, кметът Стефан Радев, заместник – кметовете Пепа Чиликова и Румен Иванов, председателят на Общински съвет Димитър Митев, групата от общински съветници от ГЕРБ, и други гости. По покана на общинския съветник от ГЕРБ Кета Стамова първи на детските съоръжения се забавляваха деца от ЦДГ „Синчец" и ученици от II Основно училище „Христо Ботев". На новата детска площадка са монтирани пързалка, катерушка, люлка с катерушка, клатушка, въжен мост, ударопоглъщаща настилка и ограда. Фитнесът на открито разполага с успоредка, лежанка за коремни преси, кубчета за скок от място, висилка, уред за лицеви опори, кростренажор, тренажор за рамене и хоризонтален велоергометър. Детската площадка е на стойност 9817 лв., а за изграждането на фитнеса са изразходвани 14 259 лв. с ДДС. Изграждането на двете съоръжения е част от политиката на кмета Стефан Радев за благоустрояване на градската среда и осигуряване на места за отдих и игра. Кметът Радев заяви, че това ще са първите площадки, на които ще бъде монтирано и видеонаблюдение.

Специални гости на откриването бяха и учениците от Национална художествена гимназия „Димитър Добрович", които преобразиха стара чешма, която е до двете площадки и е знакова за района на квартала.

Снимки

--------------------