Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

120 деца от страната участват в "Училище за толерантност"

16 ноември 2017 19:42,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 1140
амалипе

120 деца – председатели на ученическите парламенти в училища от цялата страна, пристигнаха на 16 ноември в Сливен за участие в лидерската академия „Училище по толерантност”. Организатор на събитието е център „Амалипе”, който работи с 270 учебни заведения в различни населени места. Срещата откри омбудсманът Мая Манолова. Гости на „Училище по толерантност” бяха началникът на РУО д-р Бисерка Михалева и зам.областният управител Димитринка Петкова. „Трябва да се научим да живеем заедно, независимо от различията. Многообразието ни прави по-богати. Любен Каравелов е казал: „За да бъдат свободни един човек и един народ, те трябва да уважават свободата и на другите народи; За да бъде един човек уважаван, той трябва да уважава и правото на другия човек” – заяви Димитринка Петкова в приветствието си към участниците и организаторите на лидерската академия.

Лидерската академия „Училище за толерантност” ще продължи четири дни. Учениците ще обсъждат проблеми, свързани с агресията и насилието в училище, езика на омразата, възможностите за въздействие при риск за отпадане на деца от училище и насърчаването на ромските деца да завършат образованието си.

На 16 ноември зам.областният управител Димитринка Петкова бе гост и на празник, посветен на Световния ден на толерантността, който се чества на тази дата. Тържеството се състоя в СУ „Хаджи Мина Пашов” в Сливен по проект на „УНИЦЕФ”.

 

 

 

 

 

 

Снимки

петкова първо училище