Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бяха отчетени дейностите по социален проект на Община Сливен в зала „Май“

22 ноември 2017 09:28, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 958
---

На заключителна пресконференция на 21.11.2017г. в зала "Май" бяха отчетени дейностите по проект „Подкрепа и разширяване дейността за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда на Звено за социални услуги „Домашен помощник“ към Домашен социален патронаж – Сливен. Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014 – 2020 г. съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: „Независим живот“.

Пресконференцията беше открита от Пепа Димитрова - Чиликова, зам.-кмет „Хуманитарни дейности“, която приветства екипа по проекта.

Бенефициент е Община Сливен, в партньорство с Фондация „Фонд за превенция на престъпността – ИГА“. Управляващ орган е Министерството на труда и социалната политика.

Целта на проекта е да се подобри качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване на хора с увреждания в т.ч. и деца, и хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, в отговор на комплексните им потребности.

Обхванатият брой потребители на услугата за целия период на проекта е 393 лица, обслужени от 152 броя лични асистенти, живеещи на територията на гр. Сливен и населените места – гр. Кермен, с. Трапоклово, с. Драгоданово, с. Жельо Войвода, с. Крушаре, с. Ковачите, с. Селиминово, с. Ичера, с. Злати Войвода, с. Самуилово, с. Камен, с. Глушник, с. Гавраилово.

С мултимедийна презентация бяха представени дейностите по проекта, които включват: Организация и управление на проекта; Разработване на правила за дейността на Звеното; Осигуряване на достъп до интегрирани услуги за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда чрез подкрепа и разширяване на Звено „Домашен помощник“ към Домашен социален патронаж – Сливен; Обучение на персонала за предоставяне на услугите; Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране на персонала, предоставящ социални услуги; Мотивационна и психологическа подкрепа за потребителите, според тяхната индивидуална потребност; Информиране и публичност.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 857810.32лв., като финансирането от Европейския социален фонд е на стойност 729138.78лв. и Национално финансиране на стойност 128671.54лв.

Продължителността на изпълнение е 22 месеца – от 01.02.2016 г. до 01.12.2017 г.

Социалната услуга „личен асистент” ще продължи да се предоставя на основание подписано Споразумение между Община Сливен и Агенция за социално подпомагане в изпълнение на ПМС № 137/05.07.2017г. за финансиране на услугата „личен асистент” за потребителите оценени и позващи услугите по схема „Независим живот” по Оперативна програма Развитие на човешките ресурси 2014-2020г. за периода от 01.12.2017г. до 31.12.2017г.

 

 

21.112017 г.

 

 

 

Снимки

---