Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ПЪТУВАНЕТО Е НЕВЕРОЯТЕН ШАНС ЗА ХОРАТА ДА ОПОЗНАЯТ СВЕТА, И В СЪЩОТО ВРЕМЕ – САМИТЕ СЕБЕ СИ

25 ноември 2017 10:00,
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 6 години, брой четения: 2778
екскурзия

През миналия уикенд (18-19.11.2017 г.) се проведе екскурзията на ПХГ „Дамян Дамянов“.

 

Всичко започна с усещането за забързаност и нетърпение – очаквано, бих казала. Времето за отпътуване наближаваше. Всички бяхме подредени, затаили дъх, готови за предстоящото приключение... И ето, най- накрая поехме към начертаната дестинация – град Пловдив…

Чу се глъч, смях, разговорите огласиха автобуса, музика зазвуча от всички посоки, радостта се усещаше във въздуха… И така през целия път. След няколко часа пристигнахме. Прекосихме центъра на града и достигнахме до Античния театър – единственият, който все още изпълнява своята първоначална функция. Докосвайки се до историята на театъра, сякаш бяхме по-близо до миналото.

За нас, разбира се, бе предвидено свободно време – възможност да опознаем града по-добре. Това бе моментът, в който всеки трябваше да реши как иска да прекара това време. Аз избрах да посетя историческия музей в града, придружавайки група от ученици и учители, участващи в екскурзията. Озовахме се на площад „Съединение“, където много видни личности са празнували 6 септември – денят на Съединението на България.

На следващия ден, пътуването започна отново. Не след дълго през прозореца блесна слънцето, което огря спираща дъха гледка. Планината Родопи ни прие с отворени обятия. Асеновата крепост ни очакваше, а ние – стъпка по стъпка се приближавахме към нея. И ето я - с цялото си величие, тя се разкри пред нас – извисила се над всичко. Изкачихме се по стълбите нагоре и съзряхме невероятна гледка – сякаш бяхме на върха на света.

Последната ни дестинация беше Бачковския манастир. Той ни очарова със своята мистичност и красота. Там също получихме свободно време, от което се възползвахме. Спомените и приятелствата, които създадохме чрез това пътуване ще останат с нас завинаги.

 

"Пътешествието най-добре се измерва в приятели, не в мили" – Тим Кейхил

 

С организацията на екскурзията се заеха много хора - както ученици, така и учители. Благодаря на всички, които направиха това преживяване възможно!

 

Румяна Панджарова, ученичка от 12а клас

Снимки

12а класекскурзияекскурзияекскурзияекскурзияекскурзияекскурзия8а клас7а клас