Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общинска комисия прие техниката за зимно поддържане на улиците в Сливен

27 ноември 2017 16:26,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1099
---

Приета е специализираната и снегопочистваща техника, която ще изпълнява зимното поддържане на уличната мрежа и подходите към обществено значимите обекти в град Сливен. Дружеството, което ще извършва тази дейност, е „Грийн партнърс- БКС“, съобщи инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“. Договорираната техника се състои от 6 броя комбинирани автомобили за снегопочистване и разпръскване на солови смеси по булеварди и улици, 1 товарен камион и един челен товарач. Маршрутите и приоритетите по поддържане проходимостта на територията на града са съгласно утвърдения и приет Оперативен план за сезона. За поддържане централна пешеходна зона, спирки и други труднодостъпни за техниката участъци има осигурен щанцов инструмент от гребла и съответния персонал.

Комисията е констатирала още, че е налице специално оборудване от сигнални лампи, бандажни ленти, странични ограничители, мобилни телефони и зимно облекло за водачите, включително и жилетки за цялата техника и персонала.

В складовата база на дружеството са налични 400 тона натриево-магнезиеви соли. Дружеството разполага и с резерв от достатъчни количества, които при необходимост може да бъдат доставени в рамките на 24 часа.

Комисията е извършила проверка и е приела техниката във връзка със заповед на кмета относно готовността на Община Сливен за зимния сезон, както и за ограничаване последствията за населението и нормално функциониране на инфраструктурата на територията на общината.

 

27.11.2017 г.