Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ВОДОСНАБДЯВАНЕТО НА КВ.“НАДЕЖДА“ СЕ НОРМАЛИЗИРА, ОЧАКВА СЕ НОРМАЛИЗИРАНЕ И НА ПЛАЩАНИЯТА

29 ноември 2017 12:45, Людмила Калъпчиева
Излъчване: ВиК-Сливен преди 6 години, брой четения: 1328
Ръководството на „ВиК“ – Сливен на среща в кв. „Надежда“: управителят на дружеството  инж. Севдалин Рашев, началникът на дирекция „Инкасо“ Росен Станев, инкасаторът на квартала Асен Панайотов и началникът на район Сливен Милен Петков

Поредна среща с представители на потребителите от кв. „Надежда“ проведе ръководството на „В и К“ – Сливен, на която присъства и кметския наместник Диана Делчева. Срещата е част от инициативата на водното дружество за работа в ромските квартали на община Сливен и областта.

Управителят на „В и К“ – Сливен инж. Севдалин Рашев съобщи, че дебитът и налягането на водата в „Надежда“ са нормализирани от една седмица, след промяна в схемата на водоснабдяването и разделяне потреблението на квартала и на промишлената зона на Сливен, за която е включен друг водоизточник. Инвестицията за 100 000 лева осигурява на входа на ромския квартал дебит от около 96 литра в секунда. До средата на декември ще бъдат извършени някои довършителни работи, следва поставяне на кран за равномерно разпределение на водата в няколкото района на „Надежда“ и монтиране на 800 измервателни устройства до края на 2018 година, за отчитане потреблението на всяко домакинство.

Инкасаторът на квартала Асен Панайотов посочи, че в момента в кв. „Надежда“ има само 210 работещи водомера, останалите домакинства плащат по 10 лева месечно за вода, която практика ще продължи до поставянето на водомерите. Събираемостта в квартала обаче, която в момента е около 1000 лева на месец, следва да се увеличи в пъти. Двустранната договореност ангажира потребителите в кв. „Надежда“ да нормализират от своя страна заплащането на изразходените от тях водни количества, което бе гарантирано от техните представители.

Потребителите поставиха въпроса за липсата на кранове на чешмите в южната част на квартала, за проверка на законността и поставяне на водомери на частните бани, както и за разделяне на потреблението не по имоти, а по отделни партиди на живеещите в тях семейства. Управителят на „ВиК“ – Сливен инж. Севдалин Рашев каза, че събраните от „Надежда“ средства ще бъдат насочени към подобряване на водопреносната мрежа в квартала. Той посети няколко ромски домакинства, за изясняване на поставени от тях въпроси. Срещите на ръководството на „В и К“ – Сливен в кв. „Надежда“ ще продължат до пълното решаване на проблемите.

Снимки

Среща на ръководството на „ВиК“ – Сливен в кв.“Надежда“. На снимката – кметския наместник  Диана Делчева и жители на квартала.Потребители от кв.“Надежда“ на среща с ръководството на „ВиК“ – Сливен, на преден план – кметския наместник Диана Делчева.