Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Върнати от областния управител решения на общинските съвети

29 ноември 2017 14:55,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 1060
божурски

От началото на 2017 година досега са върнати две решения на общинските съвети, едно е оспорено пред съда, а две бяха отхвърлени след извършен предварителен контрол - съобщи областният управител Чавдар Божурски.

Върнато е решение №476 от 31 юли на общинския съвет в Котел. С него съветниците са направили отказ да бъде закрита детската градина в с.Жеравна, въпреки че записаните 8 деца са под изискуемата от закона численост от 12 деца. За ново разглеждане е върнато и решение №480, взето на същото заседание. Съветниците са одобрили изменението на подробния устройствен план за котленското с.Ябланово с цел обединяването на два имота, въпреки че са липсвали задание, според изискванията на Закона за устройство на територията, мотиви за включването на точката като извънредна в дневния ред и становище за законосъобразност и целесъобразност на самото предложение.

Пред Административния съд в Сливен е оспорено решение №536 от 26 януари на общинския съвет в Сливен. С него е допуснато предварително изпълнение на решение за освобождаване от длъжност на управителя на общинското дружество „Дентален център І”ЕООД в Сливен и е предложено назначаването на временно изпълняващ длъжността „управител”. Предложеното лице за временен управител не е отговаряло на изискванията на закона, тъй като е участвало и в други търговски дружества със сроден предмет на дейност. За случая е получен и сигнал в областната администрация. Административният съд се произнесе, че атакуваното решение е взето от едноличния собственик на капитала на търговското дружество и не подлежи на оспорване по административен ред.

След предварителен контрол на областния управител по проект за решение, на 30 март общинските съветници в Сливен отхвърлиха предложение за промяна в подробния устройствен план, с което ливада в местността Абланово да бъде преотредена в имот за изграждане на малка ВЕЦ на напорен тръбопровод. Също след предварителен контрол общинският съвет в Твърдица отмени свое решение за издаване на сертификат за инвестиция клас В на „Еврогруп 15”ЕООД с намерение за изграждане на депо за складиране и рециклиране на отпадъци и производство на електроенергия в бившето БКС в Твърдица. Имотът се намира в рамките на града, има несъответствия в заявените намерения на потенциалния инвеститор.

Обект на контрол от областния управител през посочения период са били 362 решения на общинския съвет в Сливен, 191 – в Нова Загора, 180 – в Котел и 112 – в Твърдица.

29 ноември 2017 г.