Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Гласуваха промени в регламента за избор на най-добри спортисти в Сливен

01 декември 2017 12:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 909
---

Промяна в регламента за избор на 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове и най-добър спортист с увреждания на Сливен беше беше обсъдена на среща в Общината. По традиция се събраха представители и треньори на клубове. Срещата се провежда всяка година преди получаването на талоните за номинации. Присъстваха 16 представители от спортни клубове на града. По предложение на един от тях се обсъди от регламента да се премахне разликата между олимпийски и неолимпийски спортове. След оспорвани дебати предложението беше прието с 9 гласа „за“, 5 „против“ и 2 „въздържал се“. Досега на спортистите, заели призови класирания в неолимпийски спортове, се отнемаха 20 процента от точкуването.

Беше направена и друга промяна. До сега само председателите на клубове можеха да номинират, а новото допълнение, че това може да направи и от негов представител. Документите, които се внасят са членска карта на състезателя, заверена от съответната спортна федерация за календарната 2017 г. и заверен протокол – копие от състезанието, в което е получил призово класиране.

Класирането и определянето на най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове и на-добър спортист с увреждания се определя от комисия, която ще прегледа и обработи получените номинации по точкова система, която представителите на клубове получиха заедно с талона за номиниране. По тяхно предложение бяха избрани единодушно членовете на комисията. В нея ще бъдат включени представители от различни спортове – борба, плуване, самбо, лека атлетика, акробатика, скокове батут, ориентиране, футбол и баскетбол. Председател на комисията е зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова и секретар - Силвия Никова, експерт по спортни дейности.

За най добър отбор от колективните спортове ще бъде избран отборът с най-добри показатели през 2017 г. за мъже и жени, а при липса на такива, ще се гледа най-доброто класиране в съответната по-малка възрастова група. За най-добър треньор ще бъде номиниран треньорът на победителя. В Сливен съществува само един клуб за спортисти с увреждания и неговият председател ще излъчи победител в тази категория.

С гласуване беше прието да се награждават най-добри подрастващи спортисти до 14 г., включително. По предложение на част от присъстващите беше прието да бъдат наградени проспериращи състезатели до 14 г., включително. При тях няма да има точкова система.

Срокът за предаване на номинациите на спортистите е до 12 декември 2017 г. до 16.30 ч. в деловодството на Община Сливен с входящ номер.

01.12.2017 г.