Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

5 декември – Международен ден на доброволеца

05 декември 2017 11:39, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 893

Днес, 5 декември, отбелязваме Международния ден на доброволеца.

Вече 32 години празникът се чества и всички граждани от всички страни изразяваме уважението и благодарността си към доброволците.

За първи път по инициатива на ООН през 1985 година световната организация приканва правителствени и неправителствени организации във всички страни да изкажат уважение и благодарност към доброволците и да дадат голяма гласност на дейността им.

Това е ден, в който обществото трябва да изразява специалната си благодарност към дейността на доброволеца, и се прекланя пред хората от всички възрасти, които с безвъзмездния си труд помагат за подобряване живота на уязвимите и нуждаещите се от подкрепа и помощ.

 

В община Сливен има регистрирани две формирования – „Железни врата”, с периметър на действие в планинската част от общината в района на Стара река и „Грамадите”, за източната равнинна част - Горно Александрово, Трапоклово, Желю войвода, Глушник. Регистрираните в националния регистър доброволци са обучени и окомплектовани за включване в мероприятията по овладяване на извънредни ситуации на пожар, наводнения, снегонавявания и други предизвикателства от гнева на природата или в резултат на аварийна ситуация. Формированието в Стара река е осигурено и с два автомобила - противопожарен и високопроходим за транспорт на доброволците, предоставени безвъзмездно от „Пожарна безопасност и защита на населението”.

 

„Няма по-добър начин да бъде подпомогната местната общност, ако я няма движещата сила и енергия на доброволците. Защото доброволецът е там, където е бедата и където има нужда от превенция.

Доброволчеството е даване и получаване. Колкото повече човек е отдаден на благородни каузи, толкова повече се преобразява за добро. Вашият безкористен труд, без очаквания и претенции, с любов и всеотдайност, ни прави истински хора.

За да бъдеш доброволец трябва голяма душа и смело сърце, готовност и саможертва в полза на обществото!

Радостно е, че и млади и по-възрастни чувстват потребност да бъдат доброволци и да участват при овладяването на критични ситуации, възникнали от гнева на природна стихия или аварийна ситуация.

Благодаря, че ви има и че може да разчитаме на вас. Нека Вашият пример да бъде заразителен. Хора като Вас ме карат да вярвам в бъдещето, че няма да допуснем риск за живота и здравето на населението от нашата община.

Пожелавам ви преди всичко здраве, мъжка сила и кураж в изненадващи критични ситуации!” е записано в поздравителния адрес от кмета Стефан Радев до ръководителите на двете формирования.

 

За участието си при овладяване на пожара в местността Черковното, гр. Сливен кметът награди четирима доброволци.

 

Поздравителен адрес до доброволците от общината е получен и от Областен управител на Област Сливен – г-н Чавдар Божурски.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

Инж. Снежана Кънева, началник – отдел „Сигурност и управление при кризи“

 

05.11.2017 г.