Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

С ПИН код проверяваме местните данъци и такси през интернет

11 декември 2017 10:50,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1224
---

Информация за дължимите данък върху недвижимите имоти, такса битови отпадъци и данък върху превозните средства може да бъде получена от гражданите през сайта на община Сливен www.sliven.bg

Ето и линк за директно влизане - http://www.sliven.bg/mdt/. За целта е нужно еднократно да се посети дирекция „Местни данъци и такси“, за да се получи ПИН код. С него отвсякъде може да се направи справка. “Хората, които живеят в чужбина обикновено идват в дирекцията докато са в за броени дни в България. Друг вариант е с нотариално заверено пълномощно близък да получи ПИН код и да го предостави на собственика, чийто имот или автомобил е деклариран в община Сливен“. Това обясни директорът на общинската дирекция „ Местни данъци и такси“ Методи Лаков. Той припомни, че в съобщенията, които собствениците са получили в пощенските си кутии в началото на тази година за дължимите данък върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци възможността за проверка с ПИН код е посочена. Така ще бъде и в съобщенията за данъците през 2018 г.

Освен на касите на дирекцията, гражданите могат да заплатят по банков път, във всички пощенски клонове в страната и през мрежата „Easypay“ .

Община Сливен е избрала варианта проверката да става с ПИН код с цел да осигури защита на информацията, допълни още Методи Лаков.

 

11.12.2017 г.