Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Благотворителна акция на 21 декември събира средства за Отделението по хемодиализа

13 декември 2017 13:24, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди 6 години, брой четения: 1904
---

Болничното настоятелството при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен и Фондация „Обществен дарителски фонд“ организират благотворителен коктейл под надслов „Да дарим сигурност за пациентите на хемодиализа в Сливенска област“. Събитието ще се проведе на 21 декември от 18 часа в галерия „Седем“. Целта е събиране на средства за закупуване на нова апаратура за покриване нуждите на отделението.

Отделението по хемодиализа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен се грижи всеотдайно за своите пациенти от 21 декември 1981 година. Успешно изпълнява мисията живот с хемодиализа, като се стреми да намалява страданията на пациентите, връща им радостта от живота, чрез провеждане на качествени и ефективни диализи. Благодарение на квалифицираните грижи, пациентите са предпазени от социална изолация. Годишно се извършват 12 923 диализи, като за целта се използват 20 диализни апарата тип „Фрузиниус“. В три дни от седмицата отделението работи на 3-сменен режим , а в останалите дни екипите се грижат за пациентите си на две смени. Три от апаратите в отделението са амортизирани и морално остарели, а броят на болните ежегодно нараства. В момента от периодична диализа се нуждаят 86 пациенти от общините Сливен, Твърдица и Котел. За да може да се осигури по-качествена медицинска грижа на своите пациенти, отделението се нуждае от закупуване на 2 броя апарати за хемодиализа.

!Нека заедно да отпразнуваме 36-ия рожден ден на отделението по хемодиализа и да обединим усилията си! Нека в навечерието на Коледа да дарим сигурност за нуждаещите се пациенти“, е апелът на организаторите. Те призовават широката общественост, бизнеса и институциите в Сливен да се включат в инициативата.

Всеки може да направи дарение на следните банкови сметки :

Настоятелство при МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен

ПИБ АД клон Сливен IBAN : BG 92FINV915010BGN0AX39 , BIC : FINVBGSF

Фондация Обществен дарителски фонд - Сливен

ПИБ АД Клон Сливен IBAN: BG05FINV91501216594115, BIC : FINVBGSF

Основание за превод: Отделение по хемодиализа