Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Средствата за ремонта на бул. "Хаджи Димитър" се очакват до края на годината

14 декември 2017 14:59, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 865
---

"Най-вероятно до края на годината средствата, гласувани от правителството за ремонта на бул. "Хаджи Димитър", ще бъдат по сметките на Община Сливен“, заяви днес кметът Стефан Радев пред журналисти. Проектът е за реконструкция в участъка от светофарите пред бившия Спортен магазин до общинската сграда. На 13 декември Правителството гласува за ремонта да бъдат отпуснати 1,8 милиона лева.

 

„Общият ни стремеж е да изпълняваме проекти на много по-ниска стойност, отколкото са били замислени или изпълнявани. Мисля, че с тази сума ще успеем да се справим“, коментира още кметът. Той обясни, че проектът ще бъде актуализиран, тъй като е минало много време от неговото изготвяне и трябва да бъде съобразен с промените в законодателството, свързани с проектирането. След това ще бъдат обявени процедурите за обществени поръчки.

 

„Не мога да се ангажирам със срок. Срокът за усвояване на средствата е две календарни години. Тази година ще се брои за първа, а 2018 за втора. Така че най-вероятно пак ще се стигне да поискаме още една година. Ако няма жалби и обструкции по поръчките, проектът може да се реализира в рамките на следващата година“, коментира още кметът Стефан Радев.

 

Проектът за реконструция на бул.“Хаджи Димитър“ е изготвен през 2009 г. и е на стойност близо 2,2 милиона лева.

 

Освен изграждането на кръгово кръстовище на „Розова градина“ и пробива на ул. „Раковски“, това е другият мащабен инфраструктурен проект, който Община Сливен предстои да реализира.

14.12.2017 г.