Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Спортните клубове в Сливен могат да кандидатстват за финансиране за следващата година до 15 януари

20 декември 2017 14:07, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 762

Община Сливен напомня на Спортните клубове, развиващи дейност на територията на общината, че срокът за подаване на документи за финансово подпомагане за 2018 г. е 15.01.2018 г. Спортни клубове, изпуснали срока за кандидатстване, както и новорегистрираните през годината, не могат да ползват финансова помощ. Броят на кандидатстващите клубове е неограничен. Единствено е важно тяхната информираност и отговаряне на съответните критерии.

 

Средствата се разпределят съобразно Наредбата за условията, критериите и реда за финансово подпомагане на спортни клубове и други дейности, свързани с направленията за физическата култура и спорта в Община Сливен, която е публична и достъпна за всеки, който проявява интерес. Наредбата е приета с решение на Общински съвет - Сливен на 27 август 2015г.

 

Право за финансовото подпомагане имат спортни клубове по смисъла на чл. 11 от Закона за физическото възпитание и спорт и трябва да отговарят на условия, подробно описани в Наредбата. Едно от тези условия е да имат треньори с професионална правоспособност и квалификация, да водят активен тренировъчен процес и да участват в състезания, включени в държавния и международен календар на съответната федерация, да не събират такси от деца и младежи, да нямат задължения към общината и държавата, да водят отчетност и др. Размерът на финансовото подпомагане се определя въз основа на постигнатите резултати през изминалата календарна година.

 

„Трябва да се отбележи, че в Община Сливен работят изключителни специалисти, грамотни, можещи, успешни треньори. Всички подадени документи за 2017 г. бяха разгледани от експертна комисия и допуснати за финансиране. Всички субсидии са изплатени, въпреки огромните финансови проблеми, които изскочиха в последното тримесечие. Всеки спортен клуб, който отговаря на критериите, може да подаде необходимите документи, които се входират в деловодството на общината. Община Сливен има желание и амбиция да промени начина на живот на хората, да станат по-активни в ежедневието си, да изпробват нови видове физическа активност, да се повиши информираността на гражданите за ползите от редовната физическа дейност“ каза Силвия Никова – спортен експерт в Община Сливен.

 

Община Сливен поздравява сливенските спортни клубове с предстоящите празници.

 

20.12.2017 г.