Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

660 души са потърсили информация от ОИЦ-Сливен през 2017 година

04 януари 2018 14:58,
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 825
Областен информационен център

Екипът на Областния информационен център в Сливен е организирал 31 публични информационни събития в Сливенска област, в които са взели участие над 600 представители на различни целеви групи – съобщи Весела Омайникова, управител на ОИЦ. Равносметката за изминалата година показва, че близо 660 души са потърсили информация относно възможностите за кандидатстване и финансиране по Оперативните програми 2014-2020 г.

Сред основните теми на информационните срещи, организирани през 2017 г., са развитието на социалното предприемачество, предоставяне на обучения за заети лица, подкрепата за разработване на продуктови и производствени иновации, подобряването на условията на труд във фирмите, а също и превенцията на институционализирането с цел насърчаване на социалното включване на деца и младежи в неравностойно положение, както и повишаване на качеството на живот на хората с увреждания и техните семейства чрез активно включване на пазара на труда.

Екипът на ОИЦ-Сливен бе част и от общата инициатива на Мрежата от 28 информационни центъра в България. Под мотото „Заедно за Европа“ с поредица от събития Областният информационен център отбеляза три значими годишнини – 60 години от създаването на Европейския социален фонд, 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от функционирането на Мрежата от 28 информационни центъра. Инициативата бе насочена към широката общественост и популяризира приноса на еврофондовете за развитието на регион Сливен.

Основният приоритет в дейността на Областния информационен център и през 2018 г. ще бъде повишаване на информираността сред жителите на областта относно кандидатстването и изпълнението на проекти, финансирани с европейски средства, както и популяризирането на добри практики от успешно приключили проекти.

Вратите на Областния информационен център са отворени, както за потенциални и настоящи получатели на безвъзмездна финансова помощ, така и за всички организации и лица, които се интересуват от Кохезионната политиката на Европейския съюз и финансирането, което се предоставя от Европейските структурни и инвестиционни фондове.