Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Система за управление на клиентски опашки заработи в Центъра за административно обслужване

05 януари 2018 09:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 788
---

От началото на 2018 г. в Центъра за административно обслужване към Община Сливен вече работи система за управление на клиентски опашки. През декември тя беше в тестов период, а от 3 януари официално започна да работи. Кметът Стефан Радев посети Центъра и разговаря със служителите. Те споделиха, че работата им е улеснена и обслужват клиентите по-бързо. Няма струпване на опашки, гражданите изчакват реда си, по-бързо се ориентират и не изпитват затруднения.

 

Апаратът за издаване на номера е монтиран във фоайето пред Центъра за административно обслужване. Главното меню показва направленията, по които работи всяко гише – гражданска регистрация, адресна регистрация, търговия и транспорт, ТСУ и деловодство. Всяко главно меню има три подраздела - за получаване на информация, за входиране на документ и за получаване на документ. Клиентите избират опция и получават своя номер.

 

Клиентският номер и номера на обслужващото гише се изписват на монитор, монтиран в Центъра. Включено е и гласово оповестяване на поредния номер. Служителите разполагат с таблети, чрез които могат да управляват клиентския поток от всяко работно място. Те могат да повикат нов клиент и да пренасочат гражданите към друго гише при необходимост.

 

Системата е монтирана по предложение на кмета Стефан Радев. При посещението си в Центъра през юли 2017 година той се запозна с проблемите в работния процес. Единият от тях беше струпването на много хора пред едно гише, което не е желателно заради работата с лични данни на гражданите. Кметът се ангажира да проучи възможността за въвеждането на електронна система за издаване на клиентски номера и от началото на годината тя е факт. Целта е подобряване обслужването на гражданите и повишаване качеството на услугите.

На ден през Центъра преминават около 200 човека, а Общината предоставя 120 услуги.

 

05.01.2018 г.

Снимки

------------------------