Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Бурята остави села без ток, в община Твърдица обявиха неучебен ден

18 януари 2018 14:10, Росица Николова (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 6 години, брой четения: 839

Силната буря от нощта срещу 18 януари е оставила без ток селата в община Твърдица. Със заповед на кмета Атанас Атанасов денят е обявен за неучебен в трите училища извън Твърдица – в гр.Шивачево, с.Сборище и с.Бяла паланка – съобщиха от РУО. По данни на общината, ураганът е отнесъл покриви, счупил е прозорци и дървета в гр.Шивачево и Сборище. Бедстващи хора няма.

До 20-25 см е снежната покривка в община Котел. Учебните заведения в общината използват твърдо гориво за отопление. Но поради аварии в захранването, на 18 януари са били въведени намалени учебни часове.

В планинската част на Сливенска област пътищата са заснежени и обработени – съобщиха от Областното пътно управление. На терен са работили 18 машини. Настилката в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“ е мокра. Няколко товарни камиона са нарушили забраната за движение на автомобили над 12 тона през Котленския проход. Въпреки предупредителната табела, те са навлезли в прохода и са закъсали в снега. Не се е наложило затваряне на движението.

Забраната за движение на товарни камиони над 12 тона по главния път ІІ-48 от „Петолъчката“ към Котел и Омуртаг остава в сила до 22 януари – предупредиха от Областното пътно управление. Водачите могат да използват обиколни маршрути през Прохода на републиката или Ришкия проход.