Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Първите 9 нови автобуса тръгват от Чехия към Сливен на 17 февруари

24 януари 2018 17:11, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 771
---

Първите 9 нови автобуса по проекта за интегриран градски транспорт тръгват към Сливен от Чехия на 17 февруари. Това стана ясно днес от представители на фирма „Сор Либхави“ Ладислав Трънка и Индрич Чуди и търговският представител за България Емил Кимак по време на среща с кмета Стефан Радев. На срещата присъства и инж. Енчо Петров - управител на „Пътнически превози“ ЕООД- Сливен. Всичките 27 автобуса трябва да са в Сливен до началото на април. 21 от тях са с 82 места, а 6- с 88 места.

„Пътнически превози“ ЕООД- Сливен получава правата на оторизиран сервиз за обслужване на автобуси на чешката фирма. Предвижда се обучение на инженери и техници за сервиза в Сливен и на водачи на автобуси, които ще получат права на инструктори.

По проекта за интегриран градски транспорт на Сливен се предвижда още ремонт на логистичен център и нова автомивка в превозвача „Пътнически превози“ ЕООД- Сливен. Ще се изработят информационните системи, билетната система и системата за следене на автобусите в реално време. Със системите ще бъдат оборудвани и 8 реновирани тролейбуса.

Предстои модернизацията на 143 спирки, поставянето на 40 нови спиркови навеса и изграждането на 16 нови спирки в кварталите „Комлука“, „Клуцохор“ и „Звездите“ и в част от Промишлената зона. На шест централни спирки ще бъдат поставени електронни табла за разписанието и движението на автобусите. Същата информация ще може да се получава и чрез мобилно приложение. В 11 нови пункта ще се продават карти и билети. В рамките на проекта ще бъдат изградени 10 км нови велоалеи.

Проектът се финансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ и е част Инвестиционната програма на Община Сливен. Безвъзмездната финансова помощ по проекта за интегриран градски транспорт е в размер на 14 525 000 лева.

24.01.2018 г.

 

Снимки

---