Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общински фонд „Култура“ одобри за финансиране три проекта

02 февруари 2018 18:38, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 869
---

На редовни заседания на Общинския фонд "Култура", които се състояха на първи и втори февруари, от експертния състав бяха разгледани и оценени общо шест проекта. Три от тях са одобрени за финансиране, а другите три бяха отложени за следващата сесия. Първият одобрен за финансово подпомагане проект е "Фрагменти II“ с вносители – Велин Динев, Веселин Дамянов – Вес, Благовеста Желязкова, Стефко Кънев, Елеонора Терзиева - 3 000 лв. Вторият е „120 години от рождението на художника Добри Добрев 1898 – 1973“, постъпил от Иванка Добрева – Драгостинова - 4 900 лв. Пети международен фестивал на изкуствата „Магията на вятъра“ 2018 е третият проект, който ще бъде финансиран с 2 000 лв.. Вносител на проекта е Държавен куклен театър – Сливен.

Отложените проекти са „Дни на отворените ателиета“ от Дружество на художниците, „Алманах на сливенските художници“ от ДЗЗД Младежки клуб „Заедно Сливен“ – Антон Иванов, Том II на книгата „Сливенци“ – Сдружение „Мати Болгария – Сливен“.

По време на заседанието бяха извършени изменения и допълнения на Правилата за кандидатстване пред Общински фонд „Култура“ – Сливен. Експертният състав на комисията реши подкрепените проекти да се задължават на видно място във всички рекламни, печатни материали и съобщения в медиите, да упоменат спомоществователството на Общински фонд „Култура“ в реализацията на проекта, чрез следния текст или изявление: „Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“ – Сливен.

Същите изисквания ще се отнасят и при последващи реализации на подкрепен от фонда проект, за авторите и бенефициентите по проекта. Тези изменения, заедно с одобрените проекти, ще бъдат внесени за разглеждане и утвърждаване на следващата сесия на Общинския съвет.

Фондът е създаден през 2015 година. Негова основна цел е да оказва финасова помощ на организации и творци в създаването на продукти в областта на културата в различните й аспекти, които са на сливенска тематика. Те могат да бъдат художествени произведения, документални филми, изследователски трудове, творчески продукти на млади сливенски дарования и др.

02.02.2018 г

 

Снимки

---