Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна санирането на втория жилищен блок в Сливен

08 февруари 2018 17:06,
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 1015
---

Започнаха дейностите по саниране на още една жилищна сграда в Сливен. Днес, пред блок № 30 в ж.к. „Сини камъни“, беше открита строителната площадка.

„Зная, че всички очаквахте с нетърпение да започне работата и за вашия блок. Днес поставяме начало на промяната и това е факт, благодарение на обединението между всички жители в сградата. Ако не беше вашата инициативност, може би сега нямаше да сме тук. Много е важно вие да съдействате на изпълнителя и да контролирате процеса. Сливен ще изглежда различно в края на изпълнението, още повече, че предстои началото и на други големи инфраструктурни проекти в града“, каза кметът Стефан Радев на събралите се жители на блока. На тях той пожела да се чувстват и да живеят по-добре в санираната сграда, а на строителите -ползотворна работа.

Строително-монтажните работи ще се извършват от фирма „Интерхолд“, а строителният надзор е поверен на „Новел“ ЕООД.

Жилищният блок е панелен. Той е строен през 1991 г. и е с 3 входа. Два от тях са с по 6 етажа, а един е със седем. Разгърнатата площ е около 4 хиляди кв.м. Договорът с фирмата- изпълнител предвижда топлоизолация, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод. Ще бъдат сменени входните врати, както и тази от дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност. Ще бъде ремонтирана и електрическата инсталация в общите части, входовете ще бъдат шпакловани и боядисани. Строително- монтажните работи трябва да приключат за 180 календарни дни. Средствата са от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Това е вторият жилищен блок от общо 51, който ще бъде обновен по Националната програма за енергийна ефективност в Сливен. Старт на дейностите за първия блок - 24 в кв. "Българка", беше даден на 30 януари. Днес кметът посети обекта, където се извършва подмяна на дограмата в единия от входовете.

08.02.2018 г.

 

Снимки

------