Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Седмица, посветена на любовта в Регионална библиотека „Сава Доброплодни“

12 февруари 2018 14:06, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 707
---

Какво е любовта? Любовта е най-красивото нещо в човешкия живот. В състояние е да промени коренно света ни. Тя е вълшебното чувство, което дава възможност на слепия да прогледне, на отчаяния – да повярва, на тъжния – да се усмихне. Любовта е по-силна от смъртта. Тя е вечна – за нея няма граници и предели. Любовта е смисълът на живота ни. Тя е магията, раждаща живот. Любовта е бряг и вълна, суша и вода, усмивка и сълза, път и пристан. Без нея този свят би бил пуст и мрачен.

 

На това прекрасно чувство са посветени редица инициативи организирани от РБ ”Сава Доброплодни”. От 12 до 16 февруари 2018г., по предварително уточнен график, ученици от ПМГ ”Д.Чинтулов”, ГПЗЕ ”Захари Стоянов’, ХГ ”Дамян Дамянов”, Професионална гимназия по икономика „Проф.Д.Табаков”, НХГ”Д.Добрович”, Спортно училище „Д.Рохов”, ПГХТ ”Акад.Н.Неделчев” ще се включат в литературни срещи под надслов „Любовта е вдъхновение”, посветени на Деня на влюбените - Св. Валентин. На тях ще бъде представена презентация по произведения на световноизвестни художници, поети, писатели вдъхновени от любовта, любовните истории на известни личности, български и световни литературни шедьоври вдъхновени и посветени на възвишеното човешко чувство. За учениците е подготвена и анкета „Какво е любов?”, томбола с любовни стихове и изложба на ръчно изработени картички посветени на празника.

На 14 февруари, всеки посетител на библиотеката също ще получи като дар свитък с прекрасно стихотворение посветено на любовта.

 

 

 

За повече информация: д-р Росица Петрова-Василева

044/62 24 41; 0886090712