Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен с богат спортен календар за 2018 година

15 февруари 2018 10:25, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 6 години, брой четения: 902

Община Сливен публикува спортен календар за всички видове спорт за 2018 година. Предвиждат се спортните прояви на международно, републиканско, държавно и междуобластно ниво.

Състезатели от различни възрасти ще представят своите умения и ще премерят сили в спортната надпревара – от детски градини, училища и спортни клубове.

В средата на месец януари се проведе междуобластно първенство по баскетбол за момчета – 10 г., както и вътрешно-училищни и общински състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, шахмат, футбол, бадминтон и тенис на маса, в които взеха участие училища и спортни клубове от страната.

В спортния календар за месец февруари са включени междуобластно първенство и турнир по баскетбол за момчета – 10, 12 и 14 г. и държавно лично първенство по борба за мъже и жени.

За месец март се очаква да се проведе държавно лично първенство по борба за кадети, ученическа щафета „3-ти март“, планинско бягане „Рекорд на хайдушката пътека“, Държавно лично отборно първенство по самбо за юноши девойки до 17 г., младежи и девойки до 20 г. и междуобластен турнир по баскетбол за кадетки.

В края на март ще се проведе Междуобластно първенство по лека атлетика.

На 13 и 14 април сили ще премерят спортните клубове от страната в Републикански турнир по акробатика за всички възрасти и футболен турнир за деца – Великден.

Богата и разнообразна се очаква да бъде програмата за месец май. Спортните прояви ще стартират с колоездене за Купа „Милко Динев, Илия Кръстев“. На 6 май ще бъде организирано планинско ходене с мях – Юнашки игри „Хайдушка среща“.

На 12 и 13 май ще се проведе състезание по автомобилизъм – ХIII-то Рали Класик „Златни пясъци“.

Държавен личен отборен шампионат по борба за юноши ще събере в зала „Васил Левски“ всички спортни клубове от страната.

На карате - турнир „Грифон“ за деца от 4 до 7 години участие ще вземат най-малките представители от детските градини.

В края на месеца се предвиждат планинско бягане и планинско колоездене, както и баскетболен турнир за кадетки.

През юни ще се проведат турнир по спортни танци „Изгряващи звезди“ и Държавен личен отборен шампионат за кадети по борба.

От 14 до 17 юни Държавното първенство по скокове на батут ще събере участници от всички възрасти на спортните клубове на страната.

През месец юни се предвижда и провеждането на турнир по плуване за деца, който ще е в памет на Йордан Дечев /Замбата/.

Спортни клубове от страната и чужбина ще събере ХХХVIII-то традиционно Международно автомобилно рали „Сливен“, което ще се проведе в дните от 27 до 29 юли.

За месец август и септември се предвиждат Международно състезание по ориентиране за купа „Сливен“, Състезание по автомобилизъм рали „Дрифт“ – Сливен и състезание по планинско изкачване „Надбягай лифт - Сливен“.

През месец октомври ще се проведе 13-то Държавно първенство по тенис на маса за хора с увреждания и Държавно първенство по спортни танци – купа "България" , купа "Сливен" и турнир за изгряващи звезди.

През същия месец е предвидено и провеждането на Международен турнир „Стоте войводи“ по борба и Международен турнир „Димитровден“ по джудо, последвани от Държавното лично първенство по спортни танци, което ще е посветено на празника на Сливен – Димитровден, футболен турнир „Димитровден“, турнир по лека атлетика „Димитровден“.

Последните два месеца от годината – ноември и декември, се предвижда провеждането на редица състезания – турнир за Деня на будителите, боксов турнир, турнир по акробатика, карате турнир, коледен турнир по джудо за всички възрасти, турнир по шахмат и др.

Спортните прояви за 2018 година ще завършат с церемонията по награждаване на 10-те най-добри спортисти на Сливен за изминалата година.

Подробна информация ще откриете на официалната страница на Община Сливен: http://www.sliven.bg/doc/sport/Sporten_kalendar-2018-site.pdf

15.02.2018 г.